Aperitiv covrigei sarati

Postat de Reli_B in Aperitive / Garnituri
3 Ian 2019 | 4262 vizualizari
Aperitiv covrigei sarati

Aceasta reteta o am de ani de zile, nu era sarbatoare sa nu le fac! E un pic de lucru la ele dar sun tare bune de rontait! "Reteta romaneasca"

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 lgt sare
  • 400 g untura
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 100 ml apa minerala
  • 3-4 lg smantana/iaurt gras
  • 200-250 g cas
  • 1 ou pentru uns
  • chimen macinat/ seminte

Mod de preparare

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca.

Separat batem bine cele 2 oua impreuna cu smantana sau iaurtul.

Dupa ce a crescut drojdia, o punem peste faina si amestecam sa incorporam toate ingredientele. Adaugam si ouale cu smantana si continuam framantatul. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit si nelipicios. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa minerala sau smantana.

Taiem din aluat cate o bucata potrivita pe care o intindem in foaie de 5 mm grosime. Cu ajutorul formei speciale decupam covrigeii. Indepartam surplusul de aluat apoi ungem cu oul batut, presaram chimenul macinat si radem deasupra casul.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

La fel procedam cu tot aluatul. La sfarsit, aluatul care ramane de la marginile covrigeilor il framantam un pic, il intindem si il taiem betigase. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv covrigei sarati

Postat de Anamaria7

Aperitiv covrigei sarati

Untul se freaca impreuna cu branza rasa, apoi cu faina si drojdia muiata in laptele caldutz. Dupa ce se framanta, se pune la rece 20 minute. Dupa ce scoatem aluatul din frigider, intindem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2019, 16:20
Ce mult îmi place cum arată...!
la 04.01.2019, 16:27
Super gustosi!
la 04.01.2019, 16:47
Din acestia , as rontaii langa o levesha calda
la 04.01.2019, 17:50
Ce buni de ronțăit toată ziua!
la 04.01.2019, 18:22

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking