Ingrediente
- 50 gr cascaval
- 50 gr emmental
- 50 gr parmezan
- 50 gr telemea cremoasa
- inca o canita din branzeturile de mai sus razuite pentru presarat deasupra
- 100 gr unt gras( 85%)
- 2 oua
- 3 linguri smantana grasa
- 80 gr faina
- 1 lingurita praf de copt(sau 1/2 pliculet) stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
- un praf bun de sare
- chimen( sau rozmarin sau ce va place)
- unt cat o nuca pentru uns formele
- Pentru forma de tarta:
- dublati cantitatile de mai sus
- adaugati fasii de gogosar murat
Mod de preparare
Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea! :)
Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine.
Radeti branzeturile, mai putin telemeaua cremoasa. Daca folositi o branza mai tare, dati-o pe razatoare.
Topiti untul intr-un vas, apoi adaugati-l peste branzeturi. Puneti compozitia de branza peste cea de ou si smantana si omogenizati. Adaugati faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Ungeti formele cu unt si turnati compozitia, nivelati usor. Presarati din belsug branzeturi si apoi chimen dupa gustul personal.
In varianta formei de tarta adaugati fasiile de gogosar.
Va sugerez sa puneti briosele 25 de minute la cuptorul incins la 180 de grade.
Aperitivul in forma de tarta va sta la cuptor in jur de 40-45 de minute) nu va lasati pacaliti de culoarea rumena de pe margine, poate ramane crud in mijloc. Se poate manca atat cald cat si rece...este deosebit de gustos! Si nu uitati..berea rece!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|