Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
31 Dec 2014 | 12191 vizualizari
Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Zic sa incheiem anul cu un aperitiv numai bun pentru seara de Revelion sau pentru orice eveniment pe care-l petreceti in familie...

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura unt
  • 1 legatura leurda(congelata am avut eu)
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte batut
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • pentru crema de branza:
  • 700 gr branza de vaci
  • 250 gr smantana grasa
  • 1 lingura gelatina
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • pentru jeleul de castravete:
  • 1 castravete fabio
  • 1 plic gelatina de 5 gr
  • 1 lingurita menta uscata(de preferat proaspata)
  • 1 lingurita busuioc proaspat(congelat am avut eu)
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de piper
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat:separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt. Punem intr-o craticioara untul si leurda taiata in bucati si o lasam 3-4 minute sa se caleasca si sa se inmoaie. Cu robotul vertical maruntim leurda, adaugam si laptele batut si continuam pana ne rezulta o mixtura fina. Adaugam mixtura de leurda la ouale batute spuma, amestecam usor cu o spatula, adaugam si faina si amestecam pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul rezultat il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.

Pentru crema de branza: maruntim branza de vaci, pentru asta eu am folosit robotul pentru a rezulta o crema cat mai fina. Adaugam smantana si sarea. Punem la inmuiat gelatina in lapte, apoi o punem pe flacara, amestecam si lasam pana la dizolvarea gelatinei, Atentie sa nu fiarba! Adaugam gelatina la crema de branza si dam la frigider pentru 20 minute.

Pentru jeleul de castravete: curatam castravetele de coaja, il taiem bucati, si-l maruntim la robot. Adaugam dupa gust sare, piper, menta si busuioc. Dizolvam gelatina in apa si procedam la fel ca si la crema de branza. Adaugam gelatina la jeleul de castravete si dam la frigider pentru 20 minute.

Asamblare: imbracam tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Punem blatul verde in tava, adaugam crema de branza si dam la frigider pentru 30 minute sau pana crema s-a ingrosat. Peste crema de branza punem jeleul de castravete, il intindem uniform pe toata suprafata si dam la frigider pentru alte 30-40 minute sau pana s-a inchegat complet jeleul de deasupra. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Postat de privatelaura

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele. Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2014, 16:20
Ce bine arata !
la 31.12.2014, 16:22
super!la favo
la 31.12.2014, 16:22
super!
la 31.12.2014, 16:26
la 31.12.2014, 16:34
Foarte frumos arata, il fac si eu la anu pentru musafiri

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking