Ingrediente
- 2 rosii +1 rosie mare inima de Bivol
- 1 ardel rosu
- 2 catei de usturoi
- 1 piment iute mic tocat marunt
- 1/2 lingurita boabe de coriandru
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 1 lingura buna de concentrat de rosii
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 pahar de apa
- condiment iute harissa (facultativ)
- 1-2 oua/ persoana
- sare, piper
Mod de preparare
Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi.
Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt.
Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes.
Puneti rosiile si condimentele , gatiti timp de 5 minute si puneti apoi concentratul de rosii diluat in apa.
Amestecati si gatiti la foc potrivit timp de 15-20 minute. Puneti harissa daca doriti.
Cand sosul a scazut, faceti cateva "gauri" pentru oua.
Spargeti ouale si gatiti-le cateva minute impreuna cu sosul.
Cand albusul este gatit , puteti servi.
Puteti face portii individuale. Cand sosul este gatit il puteti pune in forme individuale. Spargeti ouale in fiecare forma si gatiti-le la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|