Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
24 Aug 2018 | 3063 vizualizari
Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)

Oija este o mancare tunisiana cunoscuta si renumita pentru simplicitatea ei. Ingredientele principale sunt: rosii, ardei, oua. Totul este condimentat cu usturoi, chimen, sare, piper si gatit in ulei de masline. Se pot adauga si carnati merguez. Daca punem ceapa, cartofi sau alte ingrediente, acest fel de mancare se tranforma intr-o alta mancare numita chakchouka. https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/oua-cu-sos-de-rosii-oija-tunisia.html

Ingrediente

  • 2 rosii +1 rosie mare inima de Bivol
  • 1 ardel rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 piment iute mic tocat marunt
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura buna de concentrat de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • condiment iute harissa (facultativ)
  • 1-2 oua/ persoana
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi.

Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt.

Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes.

Puneti rosiile si condimentele , gatiti timp de 5 minute si puneti apoi concentratul de rosii diluat in apa.

Amestecati si gatiti la foc potrivit timp de 15-20 minute. Puneti harissa daca doriti.

Cand sosul a scazut, faceti cateva "gauri" pentru oua.

Spargeti ouale si gatiti-le cateva minute impreuna cu sosul.

Cand albusul este gatit , puteti servi.

Puteti face portii individuale. Cand sosul este gatit il puteti pune in forme individuale. Spargeti ouale in fiecare forma si gatiti-le la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu spanac si crenvusti

Postat de Alina26

Placinta cu spanac si crenvusti

1.Am taiat crenvusti si i-am prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de maslune. 2.Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata marunt,cu 3 linguri de ulei de masline,apoi am adaugat spanacul...

Citeste continuarea

Hummus cu dovleac copt

Postat de Ela68

Hummus cu dovleac copt

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2018, 21:12
Cred că sunt tare bune...!
la 24.08.2018, 21:14
la 24.08.2018, 22:36
Foarte gustoase!
la 25.08.2018, 06:42
la 25.08.2018, 07:40
Ce mult imi plac!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking