Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
1 Ian 2017 | 6041 vizualizari
Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat

Ingrediente

Aluatul pentru banuti:

  • 120 gr faina
  • 120 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • un praf de sare

Pasta de avocado:

  • un avocado copt
  • o lingura ulei de masline
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri cu maioneza

Pentru decor:

  • somon afumat

Mod de preparare

Banutii de aluat:

Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30 minute, la loc cald.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in aluatul dospit. 

Pornim Panini Maker si formam pe plita incinsa banuti de aluat, folosindu-ne de un posh. Punem capacul si coacem pana ce banutii devin aurii pe ambele parti ( dureaza cca. 20-30 secunde ).

Pasta de avocado:

Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele si indepartam coaja. 

Tocam marunt miezul si-l punem in blender impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie si maioneza. Pornim blenderul si pasam pana obtinem o pasta omogena.

Ajutandu-ne de un posh cu varf stea, decoram cu aceasta crema miniclatitele, iar in varf punem bucati de somon afumat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv chiroste cu branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv chiroste cu branza

Aluatul: Intr-un bol bateti ouale spuma cu sarea. Adaugati faina treptat, amestecati cu lingura, iar cand se intareste, framantati cu mana. Puneti 3-4 inguri de apa, ca sa se lege mai bine...

Citeste continuarea

Rulada din paine cu pesto si mozzarella

Postat de caroline

Rulada din paine cu pesto si mozzarella

Scoatem mozzarella din apa de conservare si o lasam sa se scurga foarte bine. Tamponam usor cu un servet, dupa care feliem mozzarella felii subtiri. Ardeiul il spalam si il punem la copt pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2017, 18:46
Yammy
la 01.01.2017, 19:15
Imi plac banutii
la 01.01.2017, 19:44
N-am avut poze diferite pentru cele ce branza si avocado, iar azi era prea tarziu sa mai fac, se schimbase culoarea
la 01.01.2017, 19:50
la 01.01.2017, 20:07

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking