Aperitiv drob de miel traditional

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2018 | 3913 vizualizari
Aperitiv drob de miel traditional

Anul asta avand prapure am facut drobul asa cum se face. "Bunatati de Paste"

Ingrediente

  • 1 kg organe de miel
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 6 oua
  • 30 ml ulei
  • piper
  • sare
  • 1 prapure de miel

Mod de preparare

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.

Organele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si verdeata taiata marunt si se amesteca. Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.

Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.

Se tapeteaza cu hartie de copt doua forme de iena. Se toarna compozitia in forme si se niveleaza.

Se taie prapurul in doua si se pune deasupra fiecarei forme insistand sa fie introdus si pe margini in jos cat mai mult.

Se introduce in cuptor pentru 35-40 minute. Se scoate din cuptor si se unge prapurul cu galbenus de ou.

Cand este frumos rumenit se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.

Se taie felii si se serveste de obicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de miel traditional" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv omleta cu ciuperci si ceapa verde

Postat de mitinita

Aperitiv omleta cu ciuperci si ceapa verde

Ciupercile si ceapa verde se curata si se feliaza. Se calesc cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Ouale se bat intr-un bol si se toarna in tigaie. Omleta se...

Citeste continuarea

Balmos

Postat de mirela0911

Balmos

Dupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2018, 13:29
Arata extraordinar de bine . O textura frumoasa !!! Bravo Vladimir
la 14.04.2018, 13:56
Bun , Bun!! !
la 14.04.2018, 16:25
parca-i mozaic, are dreptate Mihaela!
la 14.04.2018, 17:00
la 14.04.2018, 18:37

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking