Ingrediente
- Pentru Shawarma:
- 1 piept de pui bio, fara piele
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 catel de usturoi
- 1/4 lingurita seminte de cumin
- 1/2 lingurita paprika afumata
- 1/4 lingurita turmeric
- 1/4 ligurita scortisoara
- nucsoara
- 1/4 lingurita piper Cayenne
- Pentru salata:
- 2 rosii coapte
- 1/4 legatura menta proaspta
- Pentru sos:
- 2 linguri iaurt bio degresat
- 1 lingurita Tahini (pasta de susan)
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare, piper
- 1/2 catel de usturoi
- chifle mici pentru servit
- seminte de rodie
Mod de preparare
Pieptul de pui se marineaza 3-4 ore sau peste noapte, in ulei de masline amestecat cu sucul si coaja de lamaie, catelul de usturoi zdrobit, cuminul, paprika, turmeric, sare, piper, putina nucsoara, scortisoara si piperul Cayenne.
Se taie fasii de 2 cm grosime care se frig intr-o tigaie fara ulei, la foc mare, cateva minute.
Se toaca rosiile cuburi si se amesteca cu sare si frunzele de menta tocate.
Se amesteca iaurtul cu usturoiul zdrobit, sare, piper si sosul Tahini.
Se ung chiflele cu sosul de iaurt, se adauga si celelalte ingrediente in ordinea dorita si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv festiv- Mini sandvis Shawarma deluxe cu salata mentolata si sos de iaurt cu Tahini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|