Aperitiv Hummus

Postat de mitinita in Mancaruri de post
26 Feb 2019 | 3530 vizualizari
Aperitiv Hummus

Hummus este o delicioasa pasta de naut cu tahini, un aperitiv din bucataria arabeasca.

Ingrediente

  • 1 conserva de naut
  • 2 linguri tahini
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • sare, dupa gust
  • boia de ardei
  • frunze de patrunjel sau coriandru

Mod de preparare

Nautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid.

Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc de lamaie, apoi daca mai e nevoie, mai adaugati. Adaugati cateva linguri din lichidul de la conserva de naut. Mixati si daca mai e nevoie, mai adaugati lichid, pana cand obtineti consistenta necesara.

Se pune intr-un bol, se orneaza cu boabe de naut, ulei de masline, boia de ardei si frunze de patrunjel sau de coriandru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Hummus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coltunasi cu visine

Postat de Ksenya

Coltunasi cu visine

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se...

Citeste continuarea

Tigaie picantă (de post)

Postat de portiadelumina

Tigaie picantă (de post)

Totul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2019, 22:06
la 26.02.2019, 22:06
Ma scuzati, m-a prins Zmeoaica intr-o zi si n-am avut scapare, dar de aici fug....
la 26.02.2019, 22:12
Ce bine arata
la 26.02.2019, 22:18
la 26.02.2019, 22:23

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking