Aperitiv mamaliga in straturi

Postat de claudiaO in Aperitive / Garnituri
11 Ian 2019 | 2879 vizualizari
Aperitiv mamaliga in straturi

O mâncare delicioasă, o altfel de lasagna :)) sau lasagna țărănească cum a denumit-o Edi.

Ingrediente

  • 600 g mălai
  • 2 l apa
  • 2 lgte sare
  • 300 g telemea veche de oi
  • 4 cârnați de casa afumati
  • 250 g bacon
  • 400 g branza de burduf
  • 200 g branza Raclette cu piper
  • 3 ouă
  • 4 linguri smantana
  • Unt pt uns tava
  • 1 praf de busuioc

Mod de preparare

Începem mâncarea noastră cu mămăliga.  Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi punem restul de mălai si lăsăm să fiarbă bine, amestecând din cand in cand. Trebuie să iasă o mămăligă nu prea tare.

Carnatii ii tăiem feliute si ii rumenim usor in ulei. Ii scoatem pe o farfurie sa se scurgă de surplusul de grăsime. Telemeaua o razuim pe razatoarea cu gauri mari. Burduful il tăiem felii. 

Luam o tava mai înaltă, o ungem cu unt, apoi punem un strat de mămăligă. Peste ea adăugăm carnatii, 3 sferturi din telemea, 3 sferturi din burduf, si tot asa bacon. Acoperim cu mămăliga, apoi punem restul de burduf si telemea. Deasupra punem fasii de Raclette.

Dam la cuptor vreo 20 minute, apoi batem ouăle cu smantana si turnam deasupra. Presaram putin busuioc si mai lăsăm la cuptor pana se românește usor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam. Ouale fierte si reci, le taiem felii. Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai. Le punem pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2019, 12:02
la 11.01.2019, 12:02
Are tot ce-i trebuie Deci cu placere gust si eu . Inedita asezonarea cu busuioc
la 11.01.2019, 12:05
da, merge bine cu branzeturile, plus ca da si un design special
la 11.01.2019, 12:06
stii cum se zice, foamea o potolesti mai intai cu ochii si mai apoi cu gura !
la 11.01.2019, 12:30
Foarte gustoasă, chiar și cu busuioc...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking