Aperitiv mamaliga prajita

Postat de caroline in Aperitive / Garnituri
5 Noi 2018 | 5449 vizualizari
Aperitiv mamaliga prajita

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • 300 gr malai
  • 2-3 linguri unt
  • 300 gr carne tocata
  • 70 gr porumb dulce
  • 60 gr ciuperci
  • 100 gr kaizer
  • 1 cub ceapa
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute. 

Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea. Adaugam apoi ciupercile (eu am folosit cele din conserva cu ulei) si porumbul dulce. Potrivim de sare si lasam la foc potivit pentru 5 minute dupa care inchidem focul.

Intre timp punem la fiert un litru de apa, sare si putin malai. Cand a inceput apa sa fiarba, turnam restul de malai putin cate putin amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dam focul la mic si lasam sa fiarba mamaliga.

Spre sfarsit adaugam in mamaliga compozitia din tigaie cu carne tocata si 2-3 linguri cu unt si amestecam bine. 

Turnam mamaliga intr-o tava dreptunghiulara si lasam sa se raceasca. 

Taiem apoi mamaliga felii si prajim pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei bine incins. 

Scoatem feliile pe o farfurie si le servim calde.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga prajita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei cu cas gratinati

Postat de rocsi_1612

Dovlecei cu cas gratinati

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam...

Citeste continuarea

Cornuri aperitiv

Postat de mirela0911

Cornuri aperitiv

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2018, 09:54
Ce bine arata!
la 05.11.2018, 09:55
la 05.11.2018, 09:56
la 05.11.2018, 09:57
Buna trebuie sa fie !!!!
la 05.11.2018, 09:57
Bună...! (sunt mare amatoare de mămăliguță! )

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking