Ingrediente
- 400 g aluat foietaj;
- 300 g telemea de vacă Delaco;
- 50 g unt;
- Smântână, după gust;
- 1 ceapă albă;
- Sare, după gust
Mod de preparare
După ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici.
Se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se ung cu ou și se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 35 de minute sau până devin aurii. Se lasă la răcit, apoi se taie în două.
Pentru umplutură, peste telemeaua rasă, se adaugă untul rece dat pe răzătoare, ceapa albă curățată, spălată și tocată mărunt, smântână după gust, astfel ca amestecul să capete o consistență cremoasă. Se potrivește de sare.
Se servesc umplute sau oricum vă plac. Noi le-am servit și cu alte aperitive. Sunt de efect și festive.
Poftă bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/mini-croissante-cu-crema-de-branza.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini croissante cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|