Aperitiv minitarte spiralate cu legume

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2017 | 3787 vizualizari
Aperitiv minitarte spiralate cu legume

Delicii de Paste

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa
  • pentru umplutura:
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 3-4 morcovi (mari)
  • 150 g mozzarella
  • 50 ml smantana
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • ulei de masline (optional)

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin, amestecand pentru a forma un aluat omogen. Invelesti aluatul intr-o folie si il lasi la rece timp de 30 de minute.

Speli legumele, iar morcovul il cureti de coaja. Tai toate legumele in jumatate, pe lungime, iar apoi le feliezi tot pe lungime cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri.

Dai mozzarella pe razatoarea mare, apoi o amesteci cu smantana si adaugi sare si piper, dupa gust.

Incingi cuptorul la 180 de grade C. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in formele de tarta, apoi il intepi cu furculita. Dai formele in cuptor, pentru aproximativ 5 minute.

Torni compozitia de mozzarella peste aluat. 

Rulezi feliile de legume, cu coaja in sus, alternandu-le. Pe cat posibil, legumele trebuie sa aiba aceeasi inaltime. La fel procedezi, pana umpli toate minitartele. Presari sare si piper peste legume, optional poti adaugi si cativa stropi de ulei de masline. Introduci minitartele in cuptor, pentru aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minitarte spiralate cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Triunghiuri cu spanac umplute cu branza

Postat de Oana

Triunghiuri cu spanac umplute cu branza

Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se mixeaz cu uleiul si un praf de sare. Se adauga spanacul si smantana. Am folosit spanac maruntit congelat, am scos pe o farfurie 12...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si legume

Postat de sufletista

Placinta cu branza si legume

Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2017, 20:01
Ce bune!
la 22.04.2017, 20:14
Ce dragalase!
la 22.04.2017, 20:21
la 22.04.2017, 20:31
Va multumesc!
la 22.04.2017, 20:34
Bune spiratatele tale!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking