Terina cu carne tocata si piept de pui

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
24 Oct 2015 | 4603 vizualizari
Terina cu carne tocata si piept de pui

Terina, este un preparat de origine franceza, cel putin asa am auzit eu. Am vazut reteta pe Paprika si cel care o prepara spunea acest lucru. Am asteptat cu mare interes sa vad cum ii iese reteta si am fost tare incantata. Mi-a ramas ideea in cap si am zis ca trebuie sa incerc si eu. Mi-am luat toate cele necesare si iata reteta. Este un preparat cu adevarat delicios si e de trecut la categoria "Wow", de pregatit pentru mese festive si nu numai. Va recomand cu mare drag reteta!

Ingrediente

  • 850 gr carne tocata (550 porc si 300 vita)
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 250 gr fasii de bacon lunguiete
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt.
Indepartam cozile la patrunjel, il tocam.
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite.
Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ceapa si patrunjelul.
Adaugam ouale, sare, piper, boia si ierburile de provence.
Amestecam totul bine, incorporam bucatile de piept de pui si mustarul.

Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu fasii de bacon pe pereti, dar sa raman si in afara tavii. Cautati sa cumparati fasii cat mai subtiri, eu mi-am ales bucata de bacon si mi-au taiat-o la magazin.
Punem usor umplutura, o nivelam.

Baconul ramas in afara, il aducem deasupra, rand pe rand, o fasie din stanga, una din dreapta, iar din stanga, iar din dreapta si tot asa pana il terminam pe tot si umplutura este acoperita.

Acoperim terina cu staniol.

Intr-o tava de aragaz mai inalta, punem circa 1 litru de apa clocotita in care asezam tava cu terina.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.

Dupa acest timp scoatem staniolul, mai lasam in cuptor 15-20 de minute pana se rumeneste frumos.

O sa observati ca va lasa zeama preparatul, o puteti lua cu lingura cand il descoperiti.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si scurgem zeama.

Il lasam sa se racoreasca si il dam la frigider pentru 10-12 ore.
Se rastoarna pe un tocator, se taie felii si se serveste.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu carne tocata si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci

Postat de Reli_B

Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci

Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze. Intre timp cernem faina...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

Postat de reisnaor_2006

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

       Mai intai, preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron, punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.10.2015, 20:54
Foarte buna!!!
la 24.10.2015, 21:09
Nota 20, Rocsi! Bravo!
la 24.10.2015, 21:20
Multumesc Melinda
la 24.10.2015, 21:20
Multumesc mult Ina
la 24.10.2015, 21:42
imi place mult

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking