Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
6 Noi 2017 | 4529 vizualizari
Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Tarte si placinte rumenite si iscusite"  De data aceasta am preparat placintele cu aluat de paine cu lapte si sunt foarte foarte gustoase si in aceasta varianta.  La mine in bucatarie inca miroase a paine calda abia scoasa din cuptor!

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 125 gr unt
  • 2 oua plus un sfert de pahar de lapte cald pentru uns
  • un bol mic de branza telemea
  • 1 lingura de chimen

Mod de preparare

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea.

Restul de lapte se infierbanta putin si se topeste in el untul, se lasa deoparte pana ce compozitia devine calduta.

Se framanta in jur de zece minute aluatul, apoi se lasa la loc cald in bucatarie pana ce isi tripleaza volumul.

Se rup bucati de marimea unei mingii de tenis, se aplatizeaza pe rand pe o suprafata de intins intr-un cerc, se pune branza in mijloc, apoi se aduc marginile peste branza si se preseaza, apoi se inchide si se intoarce cu fata in jos. 

Cu o foarfeca de bucatarie se decupeaza petalele florii. Placintele se pun pe o foaie de copt asezata pe tava....eu am lasat la crescut in  jur de 25 de minute.

Placintele se ung cu laptele amestecat cu galbenusuri, in mijloc se pune chimenul si se coc la cuptorul incins, la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc frumos.

O bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta floare cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute

Postat de merisor67

Painici umplute

Crestam painicile in trei, pe lungime, pana la baza. Nu le feliem, doar le crestam. Ungem cu crema de branza cu verdeata de la Delaco, de o parte si de alta a crestaturilor. Ungem din...

Citeste continuarea

Aperitiv pasta de jumari

Postat de sufletista

Aperitiv pasta de jumari

Jumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2017, 20:56
Ce bunatateee!
la 06.11.2017, 20:57
Multumesc Buni scumpa mea!
la 06.11.2017, 20:59
buna buna
la 06.11.2017, 21:00
Multumesc Motanas!
la 06.11.2017, 21:07
Arata grozav, Ruxu scump! Fix pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking