Aperitiv placinta cu pui si legume

Postat de katty in Aperitive / Garnituri
8 Oct 2017 | 7851 vizualizari
Aperitiv placinta cu pui si legume

Cum Bucatarasul ne-a provocat, nu putem sa rabd si sa nu raspund provocarii. Si cum INGREDIENTUL SECRET a fost PUIUL, am venit si eu cu o reteta pe placul familiei, tocmai buna de pus la pachetul studentului meu venit acasa in weekend.

Ingrediente

  • Aluat:
    • 500 gr faina
    • 100 gr unt
    • 250 ml apa calda
    • 5 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 1 ou
    Umplutura:
    • 200 gr piept de pui
    • 300 gr amestec de legume congelat(mazare boabe, ardei rosu, porumb, morcov cubulete)
    • 350 gr smantana
    • 4 oua
    • sare
    • piper negru macinat
    • 1 lingura ulei
    • cimbru
    • 2 linguri pesmet
    • 1 ou+1 lingura lapte ptr uns

Mod de preparare

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la caldura.

Intre timp pregatim umplutura.

Taiem pieptul de pui cubulete mici, pe care le punem la rumenit in uleiul incins intr-o tigaie. Cand pieptul a inceput sa se rumeneasca, adaugam legumele, sare, piper. Le lasam sa se inmoaie usor, apoi le lasam  sa se raceasca.

Intr-un castron batem smantana cu ouale, sare, piper si cimbru. Punem legumele in amestecul format si omogenizam. Ungem o tava cu putin unt. Intindem 2/3 din aluat pe fundul formei si putin pe pereti. Presaram pesmetul, apoi turnam compozitia. Aluatul ramas il intindem cu sucitorul si il taiem fasii, pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra. Ungem grilajul cu oul batut cu lapte. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Servim placinta calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Valdostana de legume (cu pui)

Postat de thathyanna

Mai intai pregatim tava pentru coacerea propriu-zisa a mancarii: o ungem cu putin ulei si o presaram cu putina faina. Incalziti cuptorul la 220 grade. Urmeaza prepararea ingredientelor:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2017, 21:25
Foarte bună!
la 08.10.2017, 21:27
Unii au noroc....la pui...;-bd
la 08.10.2017, 21:27
Ce buna
la 08.10.2017, 21:36
la 08.10.2017, 22:04

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking