Valdostana de legume (cu pui)

Postat de thathyanna in Pui
11 Mai 2010 | 6329 vizualizari
Valdostana de legume (cu pui)

Este un fel aparte fata de traditionala Valdostana, insa foarte gustos.

Ingrediente

  • Pentru o tava dreptungiulara de placinta:
  • 1 kg cartofi
  • cca 1/2 kg smantana
  • 1 cana cu apa
  • 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate, este foare important!!)
  • optional:6 copanele (ciocanele) de pui
  • optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare, porumb etc.

Mod de preparare

Mai intai pregatim tava pentru coacerea propriu-zisa a mancarii: o ungem cu putin ulei si o presaram cu putina faina. Incalziti cuptorul la 220 grade.

Urmeaza prepararea ingredientelor: cartofii se curata de coaja si se taie felii sau cubulete (de preferat cubulete) si cca jumatate din cantitate se aseaza uniform in tava. Peste ei se aseaza o parte din legumele asortate si se pune tava deoparte.

Acum prajim bine ciocanelele de pui in ulei si le punem la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au racit le asezam in tava peste cartofi si legume sau le putem desosa si apoi le asezam uniform in tava.

Separat, intr-un castron, punem smantana si apa. Turnam jumatate din smantana astfel subtiata in tava. Apoi punem restul de legume asortate, cartofii ramasi si restul de smantana subtiata. Acum radem cascavalul si-l presaram pe deasupra.

Se da totul la cuptor mai intai 20-25 min la foc potrivit apoi inca 25-30 min la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana de legume (cu pui)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Snitele de pui in crusta de pesmet si susan

Postat de gurita_ta2005

Snitele de pui in crusta de pesmet si susan

Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza feliile pe fiecare parte. Ouale le batem bine, punem faina cat cuprinde pentru a avea o compozitie potrivita (nici groasa, nici prea subtire), iar...

Citeste continuarea

Mini-rulouri din file de pui

Postat de gospodariu

Mini-rulouri din file de pui

Se condimenteaza cu sare si piper mini fileurile de pui, apoi se invelesc cu grija in sunca afumata. Intr-un castron se bat 2 oua cu sare si cu o lingurita de faina. Rulourile invelite in sunca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2010, 15:52
bun venit thathyanna. o fotografie..nu ai?
aceasta reteta se gaseste exact sub aceeasi forma si pe alte siteuri,iti apartine?
la 11.05.2010, 19:42
da, reteta este a mea si am postat-o acum cativa ani pe gustos.ro; de curand am auzit de site-ul bucataras.ro si asa ca am postat-o si aici. Vor mai fi si alte retete in curand, cu tot cu poze.
la 11.05.2010, 21:25
bine ai venit printre noi
la 11.05.2010, 21:40
bun venit ...super reteta
la 12.05.2010, 13:07
bine ai venitsuper reteta

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking