Ingrediente
- Pentru o tava dreptungiulara de placinta:
- 1-1,5 kg cascaval de buna calitate (!!atentie la calitate, este foare important!!)
- optional:6 copanele (ciocanele) de pui
- optional:1/2 kg legume asortate (din cele congelate): mazare, porumb etc.
Mod de preparare
Mai intai pregatim tava pentru coacerea propriu-zisa a mancarii: o ungem cu putin ulei si o presaram cu putina faina. Incalziti cuptorul la 220 grade.
Urmeaza prepararea ingredientelor: cartofii se curata de coaja si se taie felii sau cubulete (de preferat cubulete) si cca jumatate din cantitate se aseaza uniform in tava. Peste ei se aseaza o parte din legumele asortate si se pune tava deoparte.
Acum prajim bine ciocanelele de pui in ulei si le punem la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au racit le asezam in tava peste cartofi si legume sau le putem desosa si apoi le asezam uniform in tava.
Separat, intr-un castron, punem smantana si apa. Turnam jumatate din smantana astfel subtiata in tava. Apoi punem restul de legume asortate, cartofii ramasi si restul de smantana subtiata. Acum radem cascavalul si-l presaram pe deasupra.
Se da totul la cuptor mai intai 20-25 min la foc potrivit apoi inca 25-30 min la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana de legume (cu pui)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|