Pui Valdostana

Postat de Criss in Pui
13 Aug 2013 | 37040 vizualizari
Pui Valdostana

Acest preparat l-am savurat la mare si mi-a placut tare mult, insa cel mai mult i-a placut lui Alex, drept pentru care mi-a cerut sa-i pregatesc si eu. Mi-am dat seama cam ce contine (piept de pui, ciuperci, cascaval, sos de rosii), insa am cautat o reteta pe net, sa-mi iasa preparatul cel putin la fel de bun ca si cel de la restaurantul AZUR din Mamaia. Si mi-a iesit. Pana la urma m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la Miha pe blog, insa n-am respectat-o intocmai ci am adaugat si vinul alb specific acestui preparat. Reteta isi are originile in Valle d'Aosta, o regiune din nordul Italiei.

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare
  • 6 felii sunca afumata (eu am pus muschi file)
  • 100 g cascaval
  • 300 g ciuperci
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • 2 frunzulite de busuioc
  • ulei de masline
  • putina faina
  • ulei pt. prajit

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in doua pe mijloc, apoi din fiecare lob se taie trei felii. In final vom avea 6 felii de piept de pui, pe care le batem usor cu ciocanul pentru snitele. Carnea se sareaza, pipereaza, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei. Separat, se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul zdrobit si ciupercite taiate felii. Se adauga sucul de rosii, vinul, condimentele si ierburile aromate si se fierbe sosul pana scade putin. 

Peste carne se aseaza o felie de sunca, apoi ciupercile calite si deasupra felii de cascaval cat sa acopere in totalitate ciupercile. Asezam feliile astfel obtinute intr-un vas termorezistent si cu grija turnam sosul de rosii ramas, deasupra. Punem la cuptor 20-25 minute, pana cand cascavalul se va topi si sosul va scadea. Servim cu garnitura preferata.

Absolut delicios.  Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Valdostana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Pui Valdostana cu ciuperci

Postat de mihaelar63

 Pui Valdostana  cu ciuperci

 Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si...

Citeste continuarea

Pui Valdostana

Postat de rocsi_1612

Pui Valdostana

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe lungime. Intr-un bol amestescam uleiul cu sare, piper, busuioc uscat, boia de ardei...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.08.2013, 14:41
ce fain arata
la 13.08.2013, 14:42
Grozav!
la 13.08.2013, 14:48
Multumesc Bia, Angelina.
la 13.08.2013, 14:53
super gustos
la 13.08.2013, 14:55

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking