Valdostana haiduceasca

Postat de Sidy in Pui
15 Mai 2011 | 5208 vizualizari
Valdostana haiduceasca

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 200 g muschi tiganesc
  • 200 g cascaval
  • 200 g sunca presata
  • 200 g mozzarella
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1 kg cartofi noi
  • 3 linguri ulei de masline
  • patrunjel si marar verde
  • rosii cherry
  • 3 linguri sos de soia
  • cateva frunze de leurda
  • piper mozaic Kotany
  • sare
  • chilli

Mod de preparare

Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat cu toate condimentele si o lingura cu ulei.Cel mai bine ar fi ca acesta sa stea la rece de seara pina a doua zi.

Scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant apoi il dam pe gratarul incins si il coacem pe ambele parti.Tinem pieptul copt la cald pina se face tot.

Feliem cascavalul si mozzarella.

Cu ajutorul scobitorii facem turnuletul de valdostana astfel:

-o felie de gratar de pui peste care asezam o feliuta de cascaval apoi in ordine montam sunca presata, o felie de mozzarella, una de muschi tiganesc, o frunza de leurda, o rosioara si in varf o maslina.

Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 18 minute.Nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa apoi.Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararulsi patrunjelul  verde tocat si ii amestecam bine.

Turnuletele de valdostana le dam la cuptor pentru 10 minute sa se topeasca bine cascavalul si mozzarella si sa se patrunda bine celelalte arome.

Servim valdostana alaturi de cartofii noi cu verdeata si o salata verde. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana haiduceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Postat de momo121

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

          Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.  ...

Citeste continuarea

Reteta de tacos cu pui si guacamole

Postat de Bucataras

Reteta de tacos cu pui si guacamole

Iata cum se prepara reteta de tacos cu pui si guacamole: Pentru guacamole, curățați avocado-ul și tăiați-l sau zdrobiți-l într-un bol. Tăiați roșia și ceapa roșie în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2011, 10:23
mmm... ce bun o mai fi!!!
la 15.05.2011, 10:32
bun daca mananc ma fac haiduca
la 15.05.2011, 11:07
foarte bine arata
la 15.05.2011, 11:08
Wow Sidy!!! arata grozav
la 15.05.2011, 14:17
Fa-ma mama iar haiduc
Sa ma catzar iar in nuc
Sa ma mananc o "valdostana"
Hai noroc si sus cu cana

Sidy

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking