Terina cu carne tocata si piept de pui

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
24 Oct 2015 | 4043 vizualizari
Terina cu carne tocata si piept de pui

Terina, este un preparat de origine franceza, cel putin asa am auzit eu. Am vazut reteta pe Paprika si cel care o prepara spunea acest lucru. Am asteptat cu mare interes sa vad cum ii iese reteta si am fost tare incantata. Mi-a ramas ideea in cap si am zis ca trebuie sa incerc si eu. Mi-am luat toate cele necesare si iata reteta. Este un preparat cu adevarat delicios si e de trecut la categoria "Wow", de pregatit pentru mese festive si nu numai. Va recomand cu mare drag reteta!

Ingrediente

  • 850 gr carne tocata (550 porc si 300 vita)
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 250 gr fasii de bacon lunguiete
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt.
Indepartam cozile la patrunjel, il tocam.
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite.
Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ceapa si patrunjelul.
Adaugam ouale, sare, piper, boia si ierburile de provence.
Amestecam totul bine, incorporam bucatile de piept de pui si mustarul.

Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu fasii de bacon pe pereti, dar sa raman si in afara tavii. Cautati sa cumparati fasii cat mai subtiri, eu mi-am ales bucata de bacon si mi-au taiat-o la magazin.
Punem usor umplutura, o nivelam.

Baconul ramas in afara, il aducem deasupra, rand pe rand, o fasie din stanga, una din dreapta, iar din stanga, iar din dreapta si tot asa pana il terminam pe tot si umplutura este acoperita.

Acoperim terina cu staniol.

Intr-o tava de aragaz mai inalta, punem circa 1 litru de apa clocotita in care asezam tava cu terina.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.

Dupa acest timp scoatem staniolul, mai lasam in cuptor 15-20 de minute pana se rumeneste frumos.

O sa observati ca va lasa zeama preparatul, o puteti lua cu lingura cand il descoperiti.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si scurgem zeama.

Il lasam sa se racoreasca si il dam la frigider pentru 10-12 ore.
Se rastoarna pe un tocator, se taie felii si se serveste.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu carne tocata si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

Postat de RODIMUR

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă...

Citeste continuarea

Scoverzi ca la Cervenia

Postat de Ela68

Scoverzi ca la Cervenia

1. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga doua, trei linguri de apa calduta si faina pana obtinem un amestec asemanator smantanii. Se lasa la crescut...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.10.2015, 20:54
Foarte buna!!!
la 24.10.2015, 21:09
Nota 20, Rocsi! Bravo!
la 24.10.2015, 21:20
Multumesc Melinda
la 24.10.2015, 21:20
Multumesc mult Ina
la 24.10.2015, 21:42
imi place mult

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking