Aperitiv morcovi pascali

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
9 Apr 2018 | 2333 vizualizari
Aperitiv morcovi pascali

De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză. "Bunatati de Paste"

Ingrediente

  • 200 g aluat foietaj
  • 150 g brânză rasă
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă iaurt 10% grăsime sau smântână
  • Un praf de sare
  • 1 gălbenuş pentru uns
  • mărar

Mod de preparare

 

 

Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.

 Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.

 Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunzuliţe de mărar mai mare, care seamănă cu frunzele de morcovi.

 Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.

  

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 10 min

Porţii: 12 morcovi

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/aperitiv-morcovi-pascali.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv morcovi pascali" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gogosele de cartof

Postat de Constelatialeu

Gogosele de cartof

Mai intai punem cartofi la fiert in coaja,dupa ce au fiert se lasa la racit se curata de coaja si apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu branza.Dupa ce am dat la masina cartofii si...

Citeste continuarea

Aperitiv bilute de branza Feta

Postat de cris2711

Aperitiv bilute de branza Feta

Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne. Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2018, 21:10
interesant
la 09.04.2018, 21:15
Tot am zis ca-i fac si eu
la 09.04.2018, 21:16
Interesant !
la 09.04.2018, 21:18
la 09.04.2018, 21:18
Ce aperitiv drăguț și bun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking