Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi
Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri 22 Dec 2017 | 4875 vizualizari
Un aperitiv deosebit, ușor de făcut și sănătos, care poate înveseli mesele festive, dar care poate, în același timp, să-i îndemne pe copiii mofturoși să mănânce brânzeturi.
Când erau băieții mici, am făcut pentru prima dată "oameni de zăpadă" de mâncat, pentru cinele de Crăciun și de Anul Nou. Le-au plăcut tuturor, mai ales să-i vadă, băieții mei fiind cam mofturoși. Nu m-am inspirat de nicăieri (pe vremea aceea nu exista nici internet, nici măcar xerox!). Pur și simplu am gândit o modalitate de a-i face pe băieți să mănânce brânză, cu plăcere. Poate că astăzi au mai apărut pe undeva, dar eu încă nu am văzut la nimeni...
De atunci, am făcut în fiecare an astfel de oameni de zăpadă din brânză dulce, sau mai ales din telemea și prezența lor pe masă înveselea pe toată lumea, într-atât de mult, încât nu voia nimeni să-i strice...
De obicei fac oameni de zăpadă cu telemea, dar acum am folosit brânză dulce de vaci, pentru că aveam în frigider un boț mare și nu aveam nimic altceva de făcut din el.
Din ingredientele de mai jos se pot face 2 oameni mici de zăpadă și unul mai mare. Din restul de compoziție am făcut decorul: mormane de zăpadă (în spatele oamenilor de zăpadă) și bulgări de zăpadă (pe jos, în fața lor).
Inapoi la reteta
|