Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
22 Dec 2017 | 4870 vizualizari
Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi

Un aperitiv deosebit, ușor de făcut și sănătos, care poate înveseli mesele festive, dar care poate, în același timp, să-i îndemne pe copiii mofturoși să mănânce brânzeturi. Când erau băieții mici, am făcut pentru prima dată "oameni de zăpadă" de mâncat, pentru cinele de Crăciun și de Anul Nou. Le-au plăcut tuturor, mai ales să-i vadă, băieții mei fiind cam mofturoși. Nu m-am inspirat de nicăieri (pe vremea aceea nu exista nici internet, nici măcar xerox!). Pur și simplu am gândit o modalitate de a-i face pe băieți să mănânce brânză, cu plăcere. Poate că astăzi au mai apărut pe undeva, dar eu încă nu am văzut la nimeni... De atunci, am făcut în fiecare an astfel de oameni de zăpadă din brânză dulce, sau mai ales din telemea și prezența lor pe masă înveselea pe toată lumea, într-atât de mult, încât nu voia nimeni să-i strice... De obicei fac oameni de zăpadă cu telemea, dar acum am folosit brânză dulce de vaci, pentru că aveam în frigider un boț mare și nu aveam nimic altceva de făcut din el. Din ingredientele de mai jos se pot face 2 oameni mici de zăpadă și unul mai mare. Din restul de compoziție am făcut decorul: mormane de zăpadă (în spatele oamenilor de zăpadă) și bulgări de zăpadă (pe jos, în fața lor).

Ingrediente

  • 200 grame telemea sau brânză dulce de vaci
  • 1 cartof fiert
  • 50 grame de unt
  • sare (dacă folosiți telemea, nu e nevoie)
  • elemente de decor:
  • măsline
  • roșii cherry
  • morcov fiert, sau murat
  • boabe de piper
  • ardei iute murat
  • felie de gogoșar murat în oțet
  • frunză de salată

Mod de preparare

Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă.

Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu telemeaua rasă fin, sau cu brânza dulce de vaci. Dacă folosiți brânză dulce de vaci, trebuie să puneți în amestec și sare, după gust. Când amestecul s-a omogenizat, se dă la frigider pentru 10 minute, ca să se întărească puțin.

Între timp, se pregătesc elementele de decor. Căciula omului de zăpadă poate fi făcută dintr-o roșie cherry (scobită, curățată și ștearsă de zeamă, la interior), dintr-un capăt al unui castravete murat, sau dintr-un capăt al unei măsline mari. Faceți nasul dintr-un morcov fiert sau murat, iar mătura poate fi făcută din castravete murat, sau dintr-o scobitoare (în acest caz, seamănă mai mult cu un baston). Gura omului de zăpadă poate fi tăiată din roșie, gogoșar murat, sau morcov fiert. Pregătiți boabele de piper pentru ochii și nasturii omului de zăpadă, iar fularul poate fi o fâșie de ardei iute murat, sau de salată verde.

Pregătiți mai întâi decorul. Luați două-trei linguri de compoziție și faceți în partea din spate a farfuriei căteva mormane de zăpadă. Apoi, în fața lor, veți pune oamenii de zăpadă, formați din trei bile suprapuse, după care îi veți decora cu elementele pregătite din timp. În fața oamenilor de zăpadă puteți modela și pune câțiva bulgări de zăpadă, făcuți din aceeași compoziție.

Ansamblul se ține pe farfurie, în frigider, până ce va fi pus pe masa festivă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu carne tocata si legume

Spalam ciupercile, indepartam cozile, le lasam la scurs cu gura in jos pe un prosop curat, apoi le presaram cu sare. Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete...

Citeste continuarea

Tarta Godina

Postat de panacris

Tarta Godina

Din ouă, făină și lapte se prepară un sos béchamel ce se asezonează de sare și piper. În acest sos se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul kapia curățate și tocate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2017, 19:50
Sunt frumosi si tare potriviti acum de Craciun!
la 22.12.2017, 19:52
Mulțumesc, Rocsi! Așa e. Și mie-mi plac mult...
la 22.12.2017, 20:00
la 22.12.2017, 20:02
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 22.12.2017, 20:06
Ce frumosi sunt !

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking