Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
10 Iun 2021 | 2357 vizualizari
Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan

Încă e sezonul sparanghelului și pentru că l-am găsit într-un supermarket m-am gândit să pregătesc ceva bun. Mi-a plăcut tare mult cum arăta tarta Cristinei Mazilu și m-am inspirat de la ea pentru această rețetă.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • pentru umplutură:
  • 500g sparanghel proaspăt
  • 80g parmezan
  • 100ml smântână pentru gătit
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen.

Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit de subțire. Se așază în tavă, se lipește bine și pe margini, iar dacă este surplus peste tavă, se taie. Se înțeapă cu furculița din loc in loc, și se dă la frigider pentru o oră.
Se pune o hârtie de copt deasupra aluatului și se presară boabe de fasole sau biluțe speciale pentru copt și se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade C, pentru 15 minute, apoi se îndepărtează hărtia de copt cu fasolele și se mai lasă 15-20 de minute.
Din aluatul rămas se pot decupa floricele pentru a orna tarta. Se introduc în cuptor pentru 15-20 de minute, până când se rumenesc frumos.

Se spală sparanghelul, iar cu ajutorul unui peeler se curăță fiecare tijă în parte, de la jumătate până la bază. Se șterge bine cu un prosop de bucătărie.
Se rade brânza (eu am avut felii de parmezan și le-am tocat cu cuțitul), se zdrobește usturoiul cu presa sau se toacă foarte mărunt. Se mixează ouăle, apoi se adaugă smântâna pentru gătit, parmezanul și usturoiul, se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper proaspăt râșnit.
Se toarnă compoziția în crusta coaptă, iar deasupra se așază bucățile de sparanghel (eu am taiat tijele în dimensiuni diferite și le-am așezat în ordine descrescătoare începând dintr-un colț, creând un fel de triunghiuri mari).
Se dă tarta la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, până ce compoziția se încheagă și se rumenește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu sparanghel si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite aperitiv

Postat de RuxyRux

Clatite aperitiv

Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti. Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul. Se...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu dovlecei si urda

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2021, 21:13
Ce bunaciune! Pe gustul meu, mai ales cu cățelul de usturoi
la 10.06.2021, 21:14
la 10.06.2021, 21:15
Mă bucur mult că îți place, Laura!
la 10.06.2021, 21:15
Mulțumesc Motanel!
la 10.06.2021, 21:22
Tot doua portii de parmezan vreau, dar fara sparanghelut

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking