Ingrediente
- 200 grame telemea sau brânză dulce de vaci
- 1 cartof fiert
- 50 grame de unt
- sare (dacă folosiți telemea, nu e nevoie)
- elemente de decor:
- măsline
- roșii cherry
- morcov fiert, sau murat
- boabe de piper
- ardei iute murat
- felie de gogoșar murat în oțet
- frunză de salată
Mod de preparare
Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă.
Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu telemeaua rasă fin, sau cu brânza dulce de vaci. Dacă folosiți brânză dulce de vaci, trebuie să puneți în amestec și sare, după gust. Când amestecul s-a omogenizat, se dă la frigider pentru 10 minute, ca să se întărească puțin.
Între timp, se pregătesc elementele de decor. Căciula omului de zăpadă poate fi făcută dintr-o roșie cherry (scobită, curățată și ștearsă de zeamă, la interior), dintr-un capăt al unui castravete murat, sau dintr-un capăt al unei măsline mari. Faceți nasul dintr-un morcov fiert sau murat, iar mătura poate fi făcută din castravete murat, sau dintr-o scobitoare (în acest caz, seamănă mai mult cu un baston). Gura omului de zăpadă poate fi tăiată din roșie, gogoșar murat, sau morcov fiert. Pregătiți boabele de piper pentru ochii și nasturii omului de zăpadă, iar fularul poate fi o fâșie de ardei iute murat, sau de salată verde.
Pregătiți mai întâi decorul. Luați două-trei linguri de compoziție și faceți în partea din spate a farfuriei căteva mormane de zăpadă. Apoi, în fața lor, veți pune oamenii de zăpadă, formați din trei bile suprapuse, după care îi veți decora cu elementele pregătite din timp. În fața oamenilor de zăpadă puteți modela și pune câțiva bulgări de zăpadă, făcuți din aceeași compoziție.
Ansamblul se ține pe farfurie, în frigider, până ce va fi pus pe masa festivă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Oameni de zapada din branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|