Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia in Aperitive / Garnituri
14 Iul 2023 | 2638 vizualizari
Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

 Astazi va prezint Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari. Sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte, drojdie, oua, jumari, untura, chimen.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
  • 650 gr faina
  • 450 ml lapte
  • 5 gr de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 oua
  • sare
  • 300 gr jumari macinate
  • 100 gr untura
  • chimen
  • piper macinat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. 

Intre timp se cerne faina.

Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, se toarna intr-un castron peste care se sparg 2 oua , sarea si faina cernuta care se amesteca bine cu mana framantand pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe mana.

Aluatul asa framantat se pune la dospit la loc cald aproximativ 30 de minute pana cand isi dubleaza volumul.

Intre timp ne ocupam de pasta cu care vom unge aluatul si anume se amesteca jumarile macinate cu untura, piper si se mai adauga putina sare. 

Cand aluatul a dospit se intinde pe masa, se unge cu pasta de jumari pe care o intindem uniform cu un cutit pe toata foaia dupa care impaturim aluatul sub forma urmatoare: se aduc marginile din stanga si din dreapta spre mijloc, apoi pe cele de sus si jos si se formeaza un patrat. 

Se lasa aluatul la odihnit 15 minute, apoi se repeta operatiunea de a intinde aluatul, uns cu pasta si din nou impaturit pana la terminarea pastei de uns de cate ori este necesar respectand acelasi procedeu. 

La final se intinde aluatul de cca 1 cm grosime , se taie cu un pahar potrivit, se ung cu oul ramas si batut bine peste care se presara chimen. Se mai lasa sa dospeasca in tava 20 de minute dupa care se coc pana au vatra, aproximativ 10 minute la 180 grade . dupa care se reduce la 160 grade inca 20 minute. 

Vezi si reteta de Pogaci cu jumari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu morcovi si crema de branza

Postat de RuxyRux

Rulada cu morcovi si crema de branza

Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea. Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune...

Citeste continuarea

Tartelete cu branza si cimbru verde

Postat de ianculubita

Tartelete cu branza si cimbru verde

Capitonam formele mici de tarte unse cu unt cu foietaj,ungem interiorul cu galbenus,punem in interior cate putin cimbru,cubulete de branza,2lingurite cu smantana,jumatati de cherry sau rondele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2023, 17:39
la 16.07.2023, 20:07
foarte bun
la 17.07.2023, 13:50
Yammyyy!
la 30.08.2023, 19:30
Cat de bune sunt!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking