Ingrediente
- 4 ouă
- 4 felii de șuncă presată
- 50 grame de cașcaval răzuit
- sare
- piper
Mod de preparare
În formele speciale de unică folosință (care sunt puțin mai încăpătoare) se pun feliile de șuncă presată.
Se adaugă în fiecare dintre ele câteva așchii de cașcaval. Se toarnă ouăle, cu grijă, să nu se spargă și apoi se răzuiește deasupra cașcaval, pe răzătoarea mare. Se presară sare și piper și se dau la cuptorul încins, la temperatură medie.
Când ouăle s-au întărit și cașcavalul de deasupra s-a topit, se scot formele din cuptor, se pun cuiburile cu ochiuri în farfurii și se servesc imediat, calde, la micul dejun, cu roșii și pâine prăjită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ochiuri in cuib de sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|