Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval

Postat de vasimur in Aperitive / Garnituri
19 Noi 2018 | 4817 vizualizari
Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval

Omleta este o mâncare foarte gustoasă și poate constitui un mic dejun sau o cină ușor de preparat, în orice combinație, cu slănină și ceapă, cu cartofi sau pur și simplu doar din ouă. Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții consistente, de omletă.

Ingrediente

  • 50 g salam feliat
  • 3-4 ouă
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 felii de cașcaval feliat
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Se curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele părți. Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia, după gust. Compoziția astfel rezultată se toarnă în tigaie, peste cartofi, iar deasupra se ornează cu felii de salam și cașcaval. Se lasă la prăjit, la foc mic, până ce se întărește oul și se topește cașcavalul. Când este gata, se ia de pe foc.

Am tăiat omleta în 4 bucăți, pentru a putea fi pusă mai ușor în farfurii, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă vă place.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta la cuptor cu cartofi

Postat de sufletista

Omleta la cuptor cu cartofi

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita, ii curatam si ii taiem felii. Pulpa de pui o condimentam si o prajim pe ambele parti. Se unge o tava cu unt adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2018, 22:50
la 19.11.2018, 23:02
Buna!
la 19.11.2018, 23:06
la 19.11.2018, 23:13
la 20.11.2018, 00:14
Foarte gustoasă și consistentă...!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking