Ingrediente
- 50 g salam feliat
- 3-4 ouă
- 2-3 cartofi
- 3-4 felii de cașcaval feliat
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare
- piper măcinat
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Se curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele părți. Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia, după gust. Compoziția astfel rezultată se toarnă în tigaie, peste cartofi, iar deasupra se ornează cu felii de salam și cașcaval. Se lasă la prăjit, la foc mic, până ce se întărește oul și se topește cașcavalul. Când este gata, se ia de pe foc.
Am tăiat omleta în 4 bucăți, pentru a putea fi pusă mai ușor în farfurii, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă vă place.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|