Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
10 Mai 2018 | 7447 vizualizari
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice moment al zilei, este super gustoasa, super satioasa. Sa nu mai spun cat de repede se face, asa ca daca sunteti in pana de timp, prestati repede o astfel de omleta, o salata sau ceva muraturi langa si gata masa!

Ingrediente

  • 3 cartofi potriviti
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 6 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 fir usturoi verde
  • 130 gr mozzarella
  • 1 lingura crema de branza
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine.

Ciupercile le spalati si le taiati, nu foarte marunt.

Ceapa verde o taiati rondele, la fel si usturoiul verde.

Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti ciupercile si ceapa verde. Presarati sare, piper, puneti si putina apa, le lasati sa scada la foc potrivit. Amestecati din cand in cand in ele. La final adaugati usturoiul verde tocat, mai lasati circa 1 minute pe foc, trageti tigaia deoparte.

Puneti ouale intr-un bol, presarati sare, piper, putina boia dulce si le bateti cu un tel. Adaugati crema de branza, amestecati, apoi radeti peste oua si mozzarella. Amestecati, puneti ciupercile, incorporati toate.

Tapetati o tava cu diametrul de 23 cm cu hartie de copt, puneti cartofii fierti, ii rasfirati peste tot. Turnati amestecul de oua cu ciuperci, nivelati. Introduceti omleta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna de servit!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

Postat de RODIMUR

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă...

Citeste continuarea

Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei

Postat de oanapl

Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei

Topești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu.  Adaugi făina cernută cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2018, 19:28
Ce idee buna! Si arata super!
la 10.05.2018, 19:31
buna buna
la 10.05.2018, 19:34
Delicioasă!
la 10.05.2018, 19:42
Imi place!
la 10.05.2018, 19:43
Ce bine arata !!! Am trecut-o la favorite

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking