Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
15 Ian 2019 | 4390 vizualizari
Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde

Cele mai la îndemână preparate pentru mic dejunuri sunt omletele pe care le putem prepara în multe feluri. Mălaiul adăugat de data aceasta în omletă, i-a dat mai multă consistență și a fost mai sățioasă. Nici nu a mai fost nevoie de pâine la masă.  

Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 100 g bacon feliat
  • 2 fire ceapă verde
  • 50 g mozzarella
  • 5-6 fire de mărar
  • 2 linguri mălai grișat
  • sare
  • piper
  • un cubuleț de unt

Mod de preparare

Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei.

Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă.

Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele.

Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt.

Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm bine cu sare și piper.

Adăugăm mălaiul, ceapa verde, mărarul și mozzarella rasă și omogenizăm compoziția.

Din feliile de bacon realizăm un grilaj pe care îl așezăm la baza tigăii.

Punem tigaia la încins și turnăm compoziția de omletă cu ceapă verde și mălai, peste grilajul de bacon.

O lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, o întoarcem pe partea cealaltă.

Trebuie întoarsă cu grijă să nu-i stricăm aspectul de grilaj din bacon.

Servim delicioasa omletă cu ceapă verde și mălai în manta de bacon, cu o salată de legume.

Pot să vă spun că este foarte consistentă, pot servi 4 persoane din ea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini quiche cu rosii si masline

Postat de ianculubita

Mini quiche cu rosii si masline

Formele mici de tarte le capitonam cu foietaj,in interior punem bucatele de ton bine scurs,masline taiate fin,parmezan ras,impartim cu lingura amestecul de iaurt,oua si putin piper,deasupra felii...

Citeste continuarea

Sufleu de branzeturi

Postat de RuxyRux

Sufleu de branzeturi

Se amesteca branza faramitata cu galbensurile, iaurtul si smantana. Se pune pesmetul si se mixeaza bine( sau cu un tel). Albusurile le batem spuma moale si punem jumatate din cantitate peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2019, 08:53
la 15.01.2019, 08:55
Apetisantă, Meri!
la 15.01.2019, 08:58
la 15.01.2019, 09:01
Bun mic dejun!
la 15.01.2019, 09:07

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking