Ingrediente
- 4 ouă medii
- 100 g bacon feliat
- 2 fire ceapă verde
- 50 g mozzarella
- 5-6 fire de mărar
- 2 linguri mălai grișat
- sare
- piper
- un cubuleț de unt
Mod de preparare
Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei.
Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă.
Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele.
Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt.
Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm bine cu sare și piper.
Adăugăm mălaiul, ceapa verde, mărarul și mozzarella rasă și omogenizăm compoziția.
Din feliile de bacon realizăm un grilaj pe care îl așezăm la baza tigăii.
Punem tigaia la încins și turnăm compoziția de omletă cu ceapă verde și mălai, peste grilajul de bacon.
O lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, o întoarcem pe partea cealaltă.
Trebuie întoarsă cu grijă să nu-i stricăm aspectul de grilaj din bacon.
Servim delicioasa omletă cu ceapă verde și mălai în manta de bacon, cu o salată de legume.
Pot să vă spun că este foarte consistentă, pot servi 4 persoane din ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|