Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
2 Apr 2014 | 5582 vizualizari
Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

:)) Stiu ca s-a terminat concursul cu sandvisurile si recunosc ca a fost facut initial pentru concurs...dar mai apoi m-am razgandit. Am lucrat la el cu atata destindere si relaxare, am cautat pe net inclusiv cum se fac floricele din castravete si ridiche si totul parea atat de simplu, dar doar parea...Asa ca acum va las reteta si pozele la care am lucrat cu atata drag...

Ingrediente

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 1 morcov de marime mica
  • 2 linguri suc de morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 varf de sare si piper
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri branzica proaspata Delaco
  • pt umplut si decor:
  • miez de lapte Delaco
  • cascaval afumat Delaco
  • branzica ceva fin delaco
  • pasta de ardei dulce Univer
  • branzica proaspata Delaco
  • frunze de leurda
  • betigase de castravete
  • felii de ridiche
  • coaja rasa de limeta

Mod de preparare

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici, se adauga sucul de morcov, inca un strop de sare si piper, branzica si amestecam ingredientele. Le adaugam la spuma de oua, faina si amestecam usor cu un tel. Punem aluatul in doua vase mici, identice ca si marime, unse cu putin ulei si tapetate cu un strop de faina. Dam vasele la cuptorul incins la 170 grade pt 10-15 minute. Dupa ce s-au racit le scoatem din vase si le taiem in doua, astfel obtinem 4 blaturi.

Pt asamblare: ungem primul blat cu branzica ceva fin, 1 felie cascaval afumat, pasta de ardei dulce, feliute subtiri de miez de lapte, alt blat si repetam pana terminam blaturile si de asamblat tortuletul. Il "imbracam" cu branzica proaspata pe post de crema, si-l decoram dupa imaginatie...in cazul meu am asezat tortuletul pe frunze de leurda, pe margini l-am decorat cu betigase subtiri din castravete, razatura fina de limeta deasupra si trandafirasi din feliute de ridiche.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet aperitiv cu morcovi si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Retete similare

Placinta dobrogeana

Postat de rocsi_1612

Placinta dobrogeana

Topiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt,...

Citeste continuarea

Racitura (piftie) de porc

Postat de Dya

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa. Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2014, 12:29
frumos
la 02.04.2014, 12:35
ce frumos , cred ca a fost tare bunnn cu asa ingrediente
la 02.04.2014, 12:40
Foarte dragut si bun!
la 02.04.2014, 12:42
Super bun.Si ce prezentare
la 02.04.2014, 12:45
Super! Prezentare nota 10 ++++

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking