Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
2 Apr 2014 | 5627 vizualizari
Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

:)) Stiu ca s-a terminat concursul cu sandvisurile si recunosc ca a fost facut initial pentru concurs...dar mai apoi m-am razgandit. Am lucrat la el cu atata destindere si relaxare, am cautat pe net inclusiv cum se fac floricele din castravete si ridiche si totul parea atat de simplu, dar doar parea...Asa ca acum va las reteta si pozele la care am lucrat cu atata drag...

Ingrediente

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 1 morcov de marime mica
  • 2 linguri suc de morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 varf de sare si piper
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri branzica proaspata Delaco
  • pt umplut si decor:
  • miez de lapte Delaco
  • cascaval afumat Delaco
  • branzica ceva fin delaco
  • pasta de ardei dulce Univer
  • branzica proaspata Delaco
  • frunze de leurda
  • betigase de castravete
  • felii de ridiche
  • coaja rasa de limeta

Mod de preparare

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici, se adauga sucul de morcov, inca un strop de sare si piper, branzica si amestecam ingredientele. Le adaugam la spuma de oua, faina si amestecam usor cu un tel. Punem aluatul in doua vase mici, identice ca si marime, unse cu putin ulei si tapetate cu un strop de faina. Dam vasele la cuptorul incins la 170 grade pt 10-15 minute. Dupa ce s-au racit le scoatem din vase si le taiem in doua, astfel obtinem 4 blaturi.

Pt asamblare: ungem primul blat cu branzica ceva fin, 1 felie cascaval afumat, pasta de ardei dulce, feliute subtiri de miez de lapte, alt blat si repetam pana terminam blaturile si de asamblat tortuletul. Il "imbracam" cu branzica proaspata pe post de crema, si-l decoram dupa imaginatie...in cazul meu am asezat tortuletul pe frunze de leurda, pe margini l-am decorat cu betigase subtiri din castravete, razatura fina de limeta deasupra si trandafirasi din feliute de ridiche.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet aperitiv cu morcovi si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta sarata cu legume si sunculita

Postat de retetele_tinei

Tarta sarata cu legume si sunculita

Legumele se curata si se taie, dupa plac. Intr-o tigaie se pun legumele cu putin ulei de masline ( cca. 3 linguri) si se lasa la calit 2 sau 3 minute, apoi, se pune sunculita, apoi piper, se...

Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui

Postat de comanligia

Aperitiv drob de pui

Mai intai am curatat prazul si ceapa si le-am spalat bine. Ficatul l-am prajit fara sare, ca sa nu se intareasca. Am tocat ceapa si prazul marunt si le-am calit in cratita cu uleiul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2014, 12:29
frumos
la 02.04.2014, 12:35
ce frumos , cred ca a fost tare bunnn cu asa ingrediente
la 02.04.2014, 12:40
Foarte dragut si bun!
la 02.04.2014, 12:42
Super bun.Si ce prezentare
la 02.04.2014, 12:45
Super! Prezentare nota 10 ++++

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking