Ingrediente
- pt blat:
- 2 oua
- 1 morcov de marime mica
- 2 linguri suc de morcov
- 2 linguri ulei de masline
- 1 varf de sare si piper
- 2 linguri faina
- 2 linguri branzica proaspata Delaco
- pt umplut si decor:
- miez de lapte Delaco
- cascaval afumat Delaco
- branzica ceva fin delaco
- pasta de ardei dulce Univer
- branzica proaspata Delaco
- frunze de leurda
- betigase de castravete
- felii de ridiche
- coaja rasa de limeta
Mod de preparare
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici, se adauga sucul de morcov, inca un strop de sare si piper, branzica si amestecam ingredientele. Le adaugam la spuma de oua, faina si amestecam usor cu un tel. Punem aluatul in doua vase mici, identice ca si marime, unse cu putin ulei si tapetate cu un strop de faina. Dam vasele la cuptorul incins la 170 grade pt 10-15 minute. Dupa ce s-au racit le scoatem din vase si le taiem in doua, astfel obtinem 4 blaturi.
Pt asamblare: ungem primul blat cu branzica ceva fin, 1 felie cascaval afumat, pasta de ardei dulce, feliute subtiri de miez de lapte, alt blat si repetam pana terminam blaturile si de asamblat tortuletul. Il "imbracam" cu branzica proaspata pe post de crema, si-l decoram dupa imaginatie...in cazul meu am asezat tortuletul pe frunze de leurda, pe margini l-am decorat cu betigase subtiri din castravete, razatura fina de limeta deasupra si trandafirasi din feliute de ridiche.
Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet aperitiv cu morcovi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|