Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
24 Oct 2021 | 5045 vizualizari
Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

Acest aperitiv e tare bun, poate fi servit atat la cina cat si la micul dejun. Indiferent in ce moment al zilei preferati sa il serviti, este ideal.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt maghiran uscat
  • 1 lgt condimente pentru cartofi
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • faina cat este necesar
  • betigase de cascaval afumat
  • putin ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Se curata de coaja si se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari.

Se adauga sare, piper, boia, maghiran si condimentele pentru cartofi. 

Ouale se bat separat si se amesteca cu patrunjelul verde tocat. Se toarna peste cartofi si se amesteca cu ajutorul mainii. Se adauga 3-4 lg de faina sau cat este necesar pentru a obtine un aluat bine legat dar nu foarte tare.

Cascavalul afumat se taie in betigase.

Pe o foaie de copt se pune o parte din compozitie si se niveleaza in forma de cerc cu o grosime de 0.5 cm. Se asaza betigasele de cascaval in asa fel incat la final se vor taia triunghiuri iar un betigas de cascaval sa fie pe mijlocul triunghiului. Se intinde deasupra compozitie de cartofi si se taie in triunghiuri. 

Se ia fiecare placinta, se strang putin marginile apoi se pun in tigaia incinsa cu ulei, la prajit. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, urmarind sa nu se arda.

Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei dupa care se pot servi cu o salata de cruditati sau cu un sos de iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Postat de simona72

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam...

Citeste continuarea

Salata de boeuf de Craciun

Postat de reisnaor_2006

Salata de boeuf de Craciun

            Legumele si carnea le-am fiert impreuna in apa cu sare in vasul de gatit sub presiune.A durat 15 minute si legumele au fost...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2021, 18:39
la 24.10.2021, 19:05
la 24.10.2021, 19:21
Arata bine!
la 24.10.2021, 19:47
Bune!
la 24.10.2021, 21:01

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking