Tort "DESENVIS"

Postat de amalia01 in Aperitive / Garnituri
9 Mar 2014 | 5003 vizualizari
Tort "DESENVIS"

Si pentru ca ieri a fost 8 Martie si maine este ziua mea, m-am gandit sa imi delectez musafirii cu ceva deosebit.

Ingrediente

  • Pentru paine:
  • 1 kg de faina alba 
  • 1 lingura miere 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 30 g drojdie proaspata 
  • 700 ml apa calduta 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 100 g cascaval “De senvis” ras
  • Crema de branza cu somon
  • 200 g crema de branza 
  • 100 g somon afumat 
  • 1 lamaie 
  • 1/2 legatura marar 
  • piper proaspat macinat 
  • 10 rondele castravete
  • Crema de ciuperci cu smantana :
  • 100 g ciuperci din conserva 
  • 3 linguri de maioneaza 
  • 3 linguri de smantana grasa 
  • Sare
  • Crema de avocado si rodii:
  • 1 fruct avocado 
  • 1 lamaie 
  • 1 rodie 
  • 1/2 ceapa alba 
  • 1 lingurita mustar 
  • 1 praf sare
  • Pentru décor:
  • 200 g crema de branza cu smantana 
  • rosii cerry 
  • ridiche rosie 
  • masline negre 
  • patrunjel verde 
  • cateva felii de somon 
  • seminte de rodie 
  • frunze de salata verde 
  • felii de castravete 
  • inimioare de cascaval “DeSenvis”

Mod de preparare

Pentru paine:

Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam amestecul 10 minute la caldura pana ce formeaza spuma si isi dubleaza volumul; In mijlocul fainii facem o gropita si turnam drojdia crescuta, uleiul de masline si apa calduta; Amestecam totul cu o lingura de lemn, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam si sarea; Framantam totul pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini (cam 10 minute);daca aluatul este prea lipicios si nu il putem framanta, suplimentam cu 2 linguri de faina; Lasam aluatul pe masa de lucru pentru 20 de minute; adaugam cascavalul ras si mai framantam putin; Luam forma pentru copt, ungem cu putin ulei si punem aluatul in ea si lasam sa creasca pentru o ora; Intre timp incingem cuptorul la 220 grade Celsius si dam painea la cuptor pentru 15 minute, dupa care scadem temperatura cuptorului la 190 grade Celsius si lasam inca 45 minute; scoatem painea din cuptor pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca complet.

Crema de branza cu somon:

Spalam lamaia foarte bine cu apa si sapun, o stergem cu un prosop curat; radem coaja de lamaie si stoarcem sucul; Taiem somonul cubulete mici; Tocam marunt mararul; Intr-un castron amestecam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie piperul proaspat macinat si sucul de lamaie; Adaugam somonul si mararul si amestecam din nou; Lasam crema la rece;

Crema de ciuperci cu smantana:

Amestecam maioneza cu smantana; Adaugam ciupercile bine scurse si tocate marunt; Potrivim de sare; Lasam crema la rece;

Crema de avocado si rodii:

Taiem rodia pe din doua si scoatem samburii; Taiem cu cutitul pe lungime fructul avocado, pana simtim samburele mare si lemnos dinauntrul fructului; rasucim in sens invers cele doua parti ale fructului si infigem lama cutitului in samburele lemnos ,iar cu o miscare scurta tragem brusc de cutit in sus; samburele se scoate foarte usor; Cu ajutorul unei linguri, scoatem miezul fructului si il punem intr-un vas; imediat stoarcem sucul de lamaie peste miez pentru a preveni oxidarea acestuia; Pasam miezul cu furculita pana obtinem un piure fin de o culoare placuta , verde; Adaugam mustarul , sarea si semintele de rodie( semintele de rodie contin un suc rosiatic;mai intai trecem semintele de rodie printr-un jet de apa rece, le punem pe un servet de bucatarie si le scurgem de apa, dupa care le punem in crema de avocado; in felul acesta, semintele isi vor pastra culoarea rosie placuta, si nu vor "pata" crema de avocado); Tocam fin ceapa si o adaugam la compozitie; Amestecam totul usor.

MONTARE:

Curatam paine de coaja si o taiem felii, transversal, ca si blatul de tort; Asezam o felie pe platou si ungem cu crema de somon cu branza; Asezam a doua felie si presam putin, apoi ungem cu crema de ciuperci; Asezam a treia felie,presam putin si ungem cu crema de avocado si rodie; Asezam a patra felie de paine,presam putin si dam la rece minimum 6 ore, pentru ca painea sa absoarba surplusul de umiditate din crème; Luam tortul astfel format, il imbracam in crema de branza si il decoram dupa inspiratie; eu am ales “stilul dezodine”.

PONT: cascavalul ras din compozitia painii o va face mai pufoasa si delicioasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "DESENVIS"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ruladă aperitiv, cu carne tocată

Postat de diaconta

Ruladă aperitiv, cu carne tocată

Carnea de pui am tocat-o si am condimentat-o. Am scos carnea din cârnaţi. Morcovul si ouale le-am fiert. Pe o folie am întins carnea de pui iar peste ea am pus carnea de...

Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de sufletista

Placinta cu branza

Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 14:26
cata munca! Bafta multa,Amalia!
la 09.03.2014, 14:43
poti sa-l pui mai multe zile, ca tine pentru o saptamana de senvisuri )
la 09.03.2014, 15:00
la 09.03.2014, 15:54
AM MUNCIT UN PIC...MAI MULT PENTRU PAINICA...restul a mers mai usor...si mai usor a disparut din farfurie!
la 09.03.2014, 17:12
foarte fain bravo

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking