Aperitiv oua Benedict

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
18 Iun 2020 | 2955 vizualizari

Ieri dimineață am făcut ouă Benedict, rețetă pe care doream de foarte mult timp să o pun în aplicare. Am tot amânat, nu pentru că ar fi dificil de făcut, ci pentru că în același timp trebuia să fac și sos hollandaise, ambele preparate cerând puțin timp, dar mi se părea că trebuie ”să lupt” pe două fronturi. Ouăle Benedict (sau ”ouăle Benny”) sunt un mic dejun tradițional american și se pare că deși mulți pretind că le-ar fi inventat, nu se poate nega faptul că originea lor, din jurul anului 1860, vine din acea zonă. De acolo, au ajuns și pe bătrânul continent, alintate fiind cu denumirea de ”mic dejun regesc”. Denumirea lor pare că vine de la un bancher american care iubea gastronomia (Commodore E. C. Benedict) și care pretindea că rețeta era transmisă în familia sa, din generație în generație... Pentru prepararea ouălor Benedict, am folosit sos hollandaise, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/sos-hollandaise-93432.html  

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 21.06.2020, 10:04
la 21.06.2020, 19:07
Arata tare bine!
la 22.06.2020, 12:21
Mulțumesc frumos, Daniela!
la 22.06.2020, 12:21
Mă bucur că-ți plac, Rocsi... Mulțumesc frumos!
la 03.12.2021, 17:12
Tare buna!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking