Ingrediente
- 2 chifle
- 2 ouă
- 4 felii de mușchi rustic condimentat (șuncă, jambon, bacon...)
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- Pentru prepararea ouălor poșate:
- 1, 5 litri de apă
- 2 linguri de oțet
- Pentru sosul hollandaise:
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 125 grame de unt
- sare
- piper alb
- 1 lingură de apă rece
- Pentru servire:
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos.
Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust plăcut și nu să se usuce și să se întărească.
Se pun pe farfurii chiflele rumenite și se acoperă cu feliile de mușchi/bacon/jambon prăjit.
Se pune apa la fiert, iar când începe să facă bule, se adaugă oțetul și apoi se face un mic vârtej cu lingura. Se sparg ouăle, pe rând și se lasă ușor în apă, să fiarbă 3-4 minute, la foc mic. După acest interval de timp, ouăle se scot cu o paletă și se depun pe o farfurie, ca să se scurgă de apă.
Când ouăle poșate s-au scurs de apă, se pun peste feliile de mușchi/șuncă/jambon.
Se prepară sosul hollandaise și se toarnă cald, peste tot ansamblul pregătit din timp.
Se presară pătrunjel tocat, pregătit din timp și micul dejun se servește cald, imediat. Nu mai este nevoie nici de pâine, nici de acrituri (sosul hollandaise este acrișor) sau salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|