Aperitiv oua Benedict

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
18 Iun 2020 | 3017 vizualizari
Aperitiv oua Benedict

Ieri dimineață am făcut ouă Benedict, rețetă pe care doream de foarte mult timp să o pun în aplicare. Am tot amânat, nu pentru că ar fi dificil de făcut, ci pentru că în același timp trebuia să fac și sos hollandaise, ambele preparate cerând puțin timp, dar mi se părea că trebuie ”să lupt” pe două fronturi. Ouăle Benedict (sau ”ouăle Benny”) sunt un mic dejun tradițional american și se pare că deși mulți pretind că le-ar fi inventat, nu se poate nega faptul că originea lor, din jurul anului 1860, vine din acea zonă. De acolo, au ajuns și pe bătrânul continent, alintate fiind cu denumirea de ”mic dejun regesc”. Denumirea lor pare că vine de la un bancher american care iubea gastronomia (Commodore E. C. Benedict) și care pretindea că rețeta era transmisă în familia sa, din generație în generație... Pentru prepararea ouălor Benedict, am folosit sos hollandaise, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-hollandaise-93432.html  

Ingrediente

  • 2 chifle
  • 2 ouă
  • 4 felii de mușchi rustic condimentat (șuncă, jambon, bacon...)
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru prepararea ouălor poșate:
  • 1, 5 litri de apă
  • 2 linguri de oțet
  • Pentru sosul hollandaise:
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 125 grame de unt
  • sare
  • piper alb
  • 1 lingură de apă rece
  • Pentru servire:
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos.

Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust plăcut și nu să se usuce și să se întărească.

Se pun pe farfurii chiflele rumenite și se acoperă cu feliile de mușchi/bacon/jambon prăjit.

Se pune apa la fiert, iar când începe să facă bule, se adaugă oțetul și apoi se face un mic vârtej cu lingura. Se sparg ouăle, pe rând și se lasă ușor în apă, să fiarbă 3-4 minute, la foc mic. După acest interval de timp, ouăle se scot cu o paletă și se depun pe o farfurie, ca să se scurgă de apă.

Când ouăle poșate s-au scurs de apă, se pun peste feliile de mușchi/șuncă/jambon.

Se prepară sosul hollandaise și se toarnă cald, peste tot ansamblul pregătit din timp.

Se presară pătrunjel tocat, pregătit din timp și micul dejun se servește cald, imediat. Nu mai este nevoie nici de pâine, nici de acrituri (sosul hollandaise este acrișor) sau salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua Benedict

Postat de oanapl

Aperitiv oua Benedict

Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2020, 10:15
Mulțumesc frumos, Bya!
la 18.06.2020, 10:35
Gustoase!
la 18.06.2020, 10:37
Mulțumesc frumos, Dantes!
la 18.06.2020, 11:57
Mulțumesc frumos, Andra!
la 18.06.2020, 15:34

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking