Aperitiv oua Benedict

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
9 Mar 2017 | 2568 vizualizari
Aperitiv oua Benedict

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 briose (sau 4 felii de paine)
  • 4 felii de bacon fin feliat
  • cateva fire de ceapa verde
  • 1 pahar de 150 ml cu otet
  • 1 lingura rasa de sare
  •  sos olandez:
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 de grame de unt moale
  • piper alb

Mod de preparare

Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru bain-marie.

Incingi tigaia si prajesti feliile de bacon (fara ulei, deoarece va lasa baconul), apoi le scoti pe un servet de hartie absorbanta.

Cand apa fierbe in recipientul pregatit pentru bain-marie, treci la prepararea sosului olandez: pui galbenusurile, sarea si zeama de lamaie in castron si le bati bine, apoi pui vasul pe bain-marie si continui sa bati cu telul. Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugi untul moale, bucatica cu bucatica, batand in continuare. Bati pana cand sosul devine spumos si legat.

Imediat ce sosul e gata, iei castronul de pe vasul cu apa fierbinte si condimentezi dupa gust, cu piperul alb si il pastrezi cald cateva minute (deasupra unui ochi stins al aragazului).

Cand apa clocoteste in vasul pregatit pentru fierberea oualor, adaugi sarea si otetul si reduci focul la minimum. Adaugi oul cu grija in oala si il lasi sa fiarba fara clocot, 3 minute, apoi il scoti cu spumiera pe un servet de bucatarie. La fel procedezi cu fiecare ou in parte.

Prajesti painea, apoi o asezi pe farfurie, o ungi cu putin sos, adaugi feliile de bacon prajit, iar deasupra asezi cate 1 ou fiert.

 Acoperi oul cu sos olandez si presari ceapa verde fin tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv oua Benedict

Postat de RODIMUR

Aperitiv oua Benedict

Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos. Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2017, 18:31
Mie pe Benedict asta nu mi l-a prezentat nimeni, zic sa-mi faci cunostiinta cu el...0
la 09.03.2017, 20:18
la 09.03.2017, 20:27
Sunt preferatele mele.
la 09.03.2017, 20:27
la 09.03.2017, 20:28

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking