Aperitiv oua cremoase cu legume de vara

Postat de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri
16 Apr 2018 | 2630 vizualizari
Aperitiv oua cremoase cu legume de vara

Ingrediente

  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 ardei rosu
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 1/2 ceapa
  • 1 rosie
  • 2 oua
  • Pentru servit:
  • paine
  • branza Feta
  • masline
  • marar

Mod de preparare

Dovlecelul si ardeiul se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei de masline, presarate cu sare si piper intr-o tigaie (din fonta), pana se inmoaie si devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie. Se indeparteaza excesul de ulei din ulei daca e nevoie. 

Intre timp, se adauga ceapa taiata in bucati mari si rosia in vasul unul blender si se transforma in piure. 

Se adauga legumele inapoi in tigaie impreuna cu sosul obtinut anterior si se gatesc la foc mediu spre mic pana se obtine un sos gros. Se adauga ouale batute ca pentru omleta cu sare si piper. Se reduce focul la mic, se amesteca bine si se acopera cu un capac. Se gateste pana cand ouale sunt aproape gatite, dar inca cremoase.

Se servesc imediat cu paine, branza Feta, masline si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua cremoase cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute cu dovlecel si brinza

Postat de simona72

Chiftelute cu dovlecel si brinza

Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat in doua pe lungime si cu o lingurita i-am scos miezul. L-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, l-am pudrat cu sare si l-am lasat sa-si lase sucul cam...

Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de katty

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2018, 21:07
la 16.04.2018, 21:19
la 16.04.2018, 21:54
la 17.04.2018, 00:26
la 17.04.2018, 12:43

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking