Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
5 Ian 2019 | 8450 vizualizari
Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon

Mi-a venit ideea să fac aceste ouă umplute atunci când am văzut cât de bună a ieșit crema de brânză pentru rulouri. Am făcut o altă porție de cremă de brânză (dar fără ceapă!), am adăugat în ea jambon tăiat mărunt și am avut o umplutură foarte bună pentru niște ouă festive sățioase și foarte gustoase.

Ingrediente

  • 8 ouă fierte tari
  • 4 felii de jambon
  • 200-250 grame de brânză grasă de vaci
  • 25-30 grame de unt
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță rasă de sare fină
  • 1/2 linguriță rasă de zahăr tos fin
  • 1/2 legătură de mărar (opțional)
  • 3-4 gălbenușuri de ouă fierte tari
  • Pentru decor:
  • salată verde
  • 8-10 linguri de maioneză
  • jambon
  • măsline tăiate
  • feliuțe de roșii

Mod de preparare

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle fierte și o parte din gălbenușuri se vor folosi la umplutură, iar din celelalte se va face maioneza pentru decor.

Se taie foarte mărunt feliile de jambon, dar se păstrează capetele, pentru decor.

Se mixează foarte bine brânza grasă de vaci cu untul, smântâna, uleiul de floarea soarelui și gălbenușurile răzuite fin. Se adaugă, după gust: sarea, zahărul tos fin, mărarul tocat (opțional) și jambonul tăiat mărunt.

Dacă nu aveți pregătită maioneză pentru decor, o veți face repede din jumătate din gălbenușurile rămase, 1 gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și zeamă de lămâie. Se mixează maioneza, până ce se întărește și este potrivită pentru decorat.

Se umplu jumătățile de albușuri cu umplutura, se pun pe un platou în care s-au aranjat frunze de salată verde și se decorează cu: maioneză, măsline tăiate, feliuțe de jambon și de roșii, sau după gust și în funcție de ce ingrediente mai aveți în frigider.

Se păstrează la frigider până la servire și apoi, până la epuizare.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu crema de branza si jambon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pogacele cu jumari si leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu jumari si leurda

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...

Citeste continuarea

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

Postat de rocsi_1612

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il batem usor cu ciocanul de snitele. Il condimentam cu sare, piper si putina boia dulce. Punem felii de ciuperci, fasii de ardei rosu si cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 12:05
Foarte frumoase oua !!!
la 05.01.2019, 12:06
Mulțumesc frumos, Mihaela!
la 05.01.2019, 12:18
la 05.01.2019, 12:31
Adauga comentariu...
la 05.01.2019, 12:32

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking