Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
9 Iun 2021 | 4212 vizualizari
Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

O placinta super buna, dar si aspectoasa in acelasi timp! Am vazut-o mult circuland pe internet, dar Cleme m-a facut sa ma opresc la a ei! Puteti folosi carne in mijloc, dar eu am ales ciupercile. Iese grozav de gustoasa, puteti folosi branzeturile voastre preferate si o sa vedeti ca aceasta placinta o sa fie una din preferatele voastre!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 400 gr faina
    • 200 ml lapte
    • 1 ou
    • 60 gr unt
    • 15 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 2 linguri ulei
    Pentru umplutura cu ciuperci:
    • 1 borcan mic ciuperci intregi
    • 3 cepe verzi
    • 4-5 crengute marar verde
    • sare
    • piper
    • 3 linguri boabe de porumb
    • 1 ou
    • 2 linguri ulei
    Pentru umplutura cu branzeturi:
    • 125 gr mozarella
    • 100 gr cascaval
    • 2 linguri parmezan ras
    • 1 ou pentru uns
    • mac

Mod de preparare

Aluatul:

Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute.

Topiti untul.

Faina o cerneti intr-un bol.

Adaugati oul, drojdia si amestecati, Presarati sare, turnati lapte si framantati.

Incorporati untul topit, iar la final uleiul.

Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca 50-60 de minute.

Umplutura cu ciuperci: Spalati ciupercile si le tocati. Ceapa verde, o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei. Adaugati ciupercile, ceapa si le sotati 3-4 minute, la foc mic. Presarati sare, piper, adaugati si porumbul. Trageti tigaia de pe foc, lasati sa se raceasca compozitia. Adaugati oul si mararul verde, tocat marunt. Amestecati totul. Umplutura cu branzeturi: Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare. Le amestecati impreuna cu parmezanul ras. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si il rupeti in doua bucati egale. Pe o de hartie de copt, asezati prima bucata de aluat, o intindeti pe rotund, cam de 26 cm diametrul. Peste puneti amestecul de branza, lasati la margine cam 1 cm liber. In centru, puneti umplutura de ciuperci, ca un musuroi. Pe o alta hartie de copt, intindeti si a doua foaie. O asezati cu grija deasupra, indeparati hartia. In jurul umpluturii, asezati un bol, iar marginea ramasa, o taiati sub forma de petale. Rasuciti cu grija fiecare petala (eu aici nu am prea avut talent 😀). Indepartati bolul din mijloc. Luati placinta cu tot cu hartie de copt si o asezati pe o tava. Bateti oul spuma si cu un penson ungeti placinta. In mijloc ii faceti o gaura mica si presarati mac. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna pentru a fi servita. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o reÈ›etă de tartă cu pere, brânză gorgonzola È™i nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cu pipote, inimi si ficat de pui

Postat de Constelatialeu

Aperitiv cu pipote, inimi si ficat de pui

Mai intai am pus la fiert ficatul, inimile si pipotele, ficatul l-am fiert separat pentru ca se fierbe mai repede.Dupa ce au fiert maruntaiele le-am taiat cubulete mici. Ciupercile le-am curatat,...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi

Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat.  Incinge cuptorul la 220 grade C. Unge tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2021, 20:58
Delicioasa!
la 09.06.2021, 21:50
la 09.06.2021, 22:13
la 09.06.2021, 23:30
Buna!
la 09.06.2021, 23:35

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking