Aperitiv oua umplute cu file de hering

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
4 Ian 2019 | 3148 vizualizari
Aperitiv oua umplute cu file de hering

De câțiva ani, românii s-au obișnuit să aibă neapărat pește pe masa de revelion și eu m-am gândit la aperitivele pe care le pot prepara, cu acest ingredient obligatoriu. În afară de tartinele cu pastă de pește, m-am gândit că ar fi foarte bune și niște ouă umplute cu file de hering, preparat rapid și simplu, fără unt și decorat natural, fără maioneză. Cred că a fost o idee foarte bună, pentru că aceste ouă umplute au fost plăcute la gust, ușoare și aspectuos decorate. Și astfel am avut pește pe masa de revelion...  

Ingrediente

  • 8 ouă, fierte tari
  • 2 conserve de file de hering în ulei
  • 1 ceapă roșie, mică
  • zeama de la 1 lămâie
  • Pentru decor:
  • 3-4 gălbenușuri răzuite pe răzătoarea mică
  • măsline tăiate
  • feliuțe de ceapă roșie

Mod de preparare

Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece.

Între timp, se scoate fileul de hering din conserve, se mărunțește grosier și se adaugă ceapa roșie tăiată foarte fin, 4 linguri din lichidul din conserve și 4-5 linguri de zeamă de lămâie. Se amestecă bine, pentru uniformizarea ingredientelor.

Se curăță ouăle de coajă și se taie fiecare ou la orizontală, în câte două părți egale.

Se scot gălbenușurile și se umplu albușurile cu amestecul cu file de hering.

Se pun ouăle umplute pe un platou (eventual, pavoazat cu frunze de salată verde) și se decorează cu gălbenuș răzuit pe răzătoarea mică și cu feliuțe de ceapă și măsline tăiate.

Platoul cu ouă umplute se ține la frigider, până ce se epuizează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu file de hering" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Minitarte cu mozzarella si cherry

Postat de ianculubita

Minitarte cu mozzarella si cherry

Capitonam formele de tarta cu foietaj,in interior punem compozitia de oua batute cu smantana si sare,deasupra cate o felie de branza,jumatati de rosii sau intregi daca sunt mici,cate o frunza de...

Citeste continuarea

Placinte sarate, cu urda si marar

Postat de rocsi_1612

Placinte sarate, cu urda si marar

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia uscata si le amestecam cu o lingura. Batem ouale cu smantana spuma, le adaugam peste faina. Incepem sa le amestecam cu mana. Turnam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2019, 18:28
Cu peste inca nu am preparat !!! Urmeaza
la 04.01.2019, 18:33
Da, Mihaela, sunt foarte bune cu pește, dar fără unt și maioneză, ca să nu fie prea grase. Eu am găsit aceste conserve care-mi plac mult și le folosesc atunci când am o rețetă de pus la cale...
la 04.01.2019, 18:44
la 04.01.2019, 18:50
Ce bune! Și nouă ne place mult pasta de pește și mai ales ouăle umplute!
la 04.01.2019, 18:54
Mulțumesc frumos, Merișor!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking