Ingrediente
- 8 ouă, fierte tari
- 2 conserve de file de hering în ulei
- 1 ceapă roșie, mică
- zeama de la 1 lămâie
- Pentru decor:
- 3-4 gălbenușuri răzuite pe răzătoarea mică
- măsline tăiate
- feliuțe de ceapă roșie
Mod de preparare
Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece.
Între timp, se scoate fileul de hering din conserve, se mărunțește grosier și se adaugă ceapa roșie tăiată foarte fin, 4 linguri din lichidul din conserve și 4-5 linguri de zeamă de lămâie. Se amestecă bine, pentru uniformizarea ingredientelor.
Se curăță ouăle de coajă și se taie fiecare ou la orizontală, în câte două părți egale.
Se scot gălbenușurile și se umplu albușurile cu amestecul cu file de hering.
Se pun ouăle umplute pe un platou (eventual, pavoazat cu frunze de salată verde) și se decorează cu gălbenuș răzuit pe răzătoarea mică și cu feliuțe de ceapă și măsline tăiate.
Platoul cu ouă umplute se ține la frigider, până ce se epuizează.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu file de hering" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|