Ingrediente
- 400 grame de aluat foietaj
- 4 felii de șuncă/cotlet haiducesc...
- 4 felii de cașcaval
- 4 ouă
- 1-2 ardei grași verzi
- 1 ardei capia
- sare
- piper
- 1 ou pentru uns
- Pentru servit:
- 2 roșii
Mod de preparare
Se decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet.
Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o grosime de cel puțin 1 cm și se curăță de semințe.
Când aluatul s-a decongelat complet (dar nu s-a înmuiat), se întinde cu grijă, cu sucitorul, pe planșeta înfăinată, în așa fel încât să se poată porționa în patru bucăți.
Pe fiecare bucată de aluat (sub formă de pătrat) se pune în mijloc o felie de cașcaval, apoi o felie de șuncă, un inel de ardei gras în care se va sparge un ou. Se condimentează cu sare și piper și se ornează cu ardei capia.
Se închid pachețelele (eventual așa cum se închid plicurile) se pun pe tava prevăzută cu hârtie de copt, se ung cu un ou bătut spumă și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie.
Când pachețelele au crescut frumos și s-au rumenit, se scot din cuptor și se servesc fierbinți, cu roșii sau cu alte legume de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pachetele mic dejun, cu aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|