Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
28 Mai 2018 | 3176 vizualizari
Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar

Ca sa mai diversific pachetelul pentru scoala sau serviciu, am pregatit aceste pachetele cu ce am gasit prin  frigider si care s-au dovedit a fi grozav de bune alaturi de un iaurt si nu numai!  Si ar merge de minune chiar luate la un picnic, asa cum este "picnicul bucatarasilor"!  

Ingrediente

Pt aluat:

  • 600 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde cca 300-400 ml

Pt. umplutura:

  • felii de sunca
  • felii de cascaval cheddar
  • ardei rosu
  • masline negre feliate
  • mai avem nevoie de 1 ou pt uns

Mod de preparare

Aluatul: se prepara mai intai maiaua. Se incalzesc usor cca 100 ml lapte, se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa pana se activeaza drojdia.

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, oul si uleiul. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna peste faina si se pune restul de lapte sa se incalzeasca usor. Se toarna lapte putin cate putin, se amesteca ingredientele si cand se obtine un aluat bun de framantat se rastoarna pe masa de luru. Daca mai este nevoie se mai adauga lapte sau faina.

Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit.

Umplutura: Se taie sunca in felii mai mici, la fel si cascavalul, cam de acceasi dimensiune ca si feliile de sunca. Ardeiul rosu se taie in cubulete mici. 

Se ia jumatate din aluat si se intinde pe masa de lucru infainata. Se taie patratele potrivite. In mijlocul fiecarui patratel se pune o felie de sunca, una de cascaval, ardei rosu si maslinele feliate. Se lipesc colturile opuse intre ele la mijlocul pachetelului apoi se ung cu oul batut cu putina sare. La fel se procedeaza cu restul de aluat.

Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pachetele umplute cu sunca si cascaval cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după...

Citeste continuarea

Rosii pané

Postat de comanligia

Rosii pané

Se spala si se taie rosiile rondele,se sareaza si se pipereaza,apoi se bat ouale,se adauga sare,usturoi pisat,mararul si faina cat cuprinde ptr a obtine o compozitie nici moale nici tare.Se dau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2018, 11:08
bune bune
la 28.05.2018, 11:20
Ideale ca mic dejun si ca pachetel!
la 28.05.2018, 11:37
buna
la 28.05.2018, 11:39
Delicioase gustari!
la 28.05.2018, 12:04
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking