Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
23 Dec 2019 | 5001 vizualizari
Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

An de an pregătesc această delicioasă pastă de jumări cu ceapă și usturoi, din jumările care mai rămân după ce ne săturăm de gustul lor. Este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită și ceapă roșie! Poate fi inclusă și printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse forme.

Ingrediente

  • 300 gr jumări
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar clasic
  • 1 lingură muștar de Dijon, cu semințe
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță semințe de chimen

Mod de preparare

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa și jumările. Adăugăm condimentele și pornim blenderul la treaptă mică. Pornindu-l la treaptă mică, ingredientele nu vor fi aruncate pe pereții vasului ci se vor mărunți la bază. Pe măsură ce încep să se mărunțească mărim și treptele de viteză. Vom obține o pastă de jumări cu ceapă și usturoi omogenă, pe care o vom transfera într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică și îl vom păstra la frigider mult și bine. Dacă avem borcănele cât mai mici, putem pune pasta de jumări în ele, iar deasupra punem puțin ulei, pentru a crea acea barieră antimucegai.  Asta în cazul în care preparăm o cantitate mai mare și dorim să o păstrăm câteva luni bune. La noi nu ține, se consumă rapid la mic dejun, cu pâine prăjită și o cană cu ceai. Însă mai folosesc această pastă și la diverse aluaturi. Sper să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume la cuptor

Postat de caroline

Legume la cuptor

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime...

Citeste continuarea

Pogacele cu cascaval

Postat de rocsi_1612

Pogacele cu cascaval

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2019, 19:24
Nu cred ca am gustat vreodata , desi am auzit de reteta asta
la 23.12.2019, 19:30
buna buna
la 23.12.2019, 19:31
la 23.12.2019, 19:35
Frumoasa prezentare care te indeamna sa incerci si tu, deci cu prima ocazie voi executa si eu aceasta reteta
la 23.12.2019, 19:42
Foarte bună! Pe gustul nostru!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking