Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa

Postat de momo121 in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2020 | 6787 vizualizari
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa

Am fost, sunt si voi fi mereu o fana a pateurilor cu branza sarata! Pentru prima data am zis sa incerc sa prepar si eu aceste minunatii si sincer,  sunt cele mai bune facute in casa si in plus de asta se pot manca pe saturate, pentru toata familia si inca mai raman, deci nu sunt greu de facut, asadar incercati-le! ;)  "aluaturi de casa" https://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-93052.html

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g iaurt grecesc
  • 2 linguri otet din vin alb
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa minerala
  • faina cat cuprinde (circa 350-400 g)
  • Pentru pasta cu care o sa ungem foaia:
  • 250 g unt la temperatura camerei, sa fie moale
  • 100 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 180 g branza sarata
  • 1 lingura cu varf iaurt grecesc
  • 1 ou + 1 albus ramas de la aluat
  • gris (30-40g)
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut si optional mix de seminte sau mac

Mod de preparare

Pentru inceput facem pasta pentru uns:
Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale!

Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

     Aluatul obtinut il intindem pe masa de lucru (ne ajutam de faina) intr-o forma dreptunghiulara, ungem jumatate de suprafata cu prima parte din pasta de unt si impaturim. Prima data aducem partea neunsa pana la jumatate, apoi partea unsa o ridicam pana acoperim aluatul si la final pliem, dreapta spre centru si stanga peste tot aluatul (vedem foto).
    Dam la frigider circa jumatate de ora pana se intareste untul.
    Procedam asa de inca 4 ori, pana terminam pasta de unt!
    Dupa toate aceste etape, invelim aluatul in folie de plastic si-l dam la frigider pana a doua zi!

 Inainte de a scoate aluatul, pregatim umplutura:
     Branza o maruntin cu o furculita, adaugam iaurtul, oul si albusul, amestecam, apoi punem grisul putin cate putin. Umplutura nu trebuie sa fie foarte moale, dar nici exagerat de tare.

        Incingem cuptorul la 180°C si ne apucam de treaba:
    Aluatul de foietaj il intindem pe masa (ne ajutam de faina) de o grosime de circa 5 mm, sa nu fie foaia nici foarte subtire, ca altfel nu vom mai obtine pateurile frumos crescute.
   Taiem aluatul in dreptunghiuri de dimensiune dorita (le-am facut la ochi, dar asa ca idee am pus o rigla si lungimea are 11cm, iar latimea 7cm ).
   Umplem fiecare dreptunghi, doar de jumatate cu pasta de branza si acoperim cu cealalata jumatate pana obtinem un pachetel, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
   Daca aveti rabdare, puteti da tava la frigider pentru 10-15 minute inainte de a le baga in cuptor! 

Pentru a se umfla frumos untul trebuie sa fie rece! (Eu asa am facut!)

Cat sta prima tava la frigider m-am ocupat de a doua, deoarece mi-au iesit 2 tavi mari si 28 de pateuri cu branza. :D ;)
Dupa ce scoatem tava de la frigider, ungem pateurile cu ou batut si optional puteti presara susan, mac... si dam tava direct in cuptorul incins pentru aproape jumatate de ora, daca le faceti mai mici, cred ca puteti sa le lasati si 20 minute...depinde de cuptor.
   Cat sta in cuptor prima tava, cealalta o dam la frigider si inainte de o da la cuptor, sa ungem si restul pateurilor cu ou batut!
   Sunt super bune, chiar imi era dor de gustul pateurilor cumparate din magazin!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Postat de Valclaudia

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.) Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam oul+...

Citeste continuarea

Trio mini quiche

Postat de Oana

Trio mini quiche

Se amesteca intr-un castron mozzarella rasa cu crema de branza, iaurtul, ouale, semintele de pin si faina. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa. Se imparte in trei parti egale....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2020, 17:35
servescsi eu una
la 30.04.2020, 17:39
Eu iau doua , Cat sunt calde
la 30.04.2020, 17:41
Doua fierbinti, da repede ca-mi este pofta...
la 30.04.2020, 17:46
dau cu drag la toata lumea!
la 30.04.2020, 18:00
Ce bineeee,ca ai pentru toata lumeaaaa!Vreau si eu doua fierbinti!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking