Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita

Postat de ladydi in Aperitive / Garnituri
18 Sep 2018 | 2546 vizualizari
Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita

Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 10 oua de prepelita
  • ½ leg patrunjel
  • ½ legatura tarhon
  • 100 g smantana
  • 3 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval afumat ras
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei usturoi
  • sare

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam piureul cu patrunjelul si tarhonul tocate marunt, pesmetul si smantana.

Tapetam o tava si/sau forme mici de tarte cu unt si asezam piureul uniform. Formam niste gropite in piure in care trantim cate un ou de prepelita (evident spart, nu cu coaja :P . Presaram cascaval ras si dam la cuptor pana se rumeneste. Servim cu salata de castraveti cu usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Garnitura de cartofi Byron

Postat de Corina33

Garnitura de cartofi Byron

Cartofii spalati bine, se pun la fiert in multa apa cu sare si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, apoi ii taiem in doua si ii scobim de miez...

Citeste continuarea

Clatite cu telemea si marar

Postat de mitinita

Clatite cu telemea si marar

Intr-un bol se pune faina, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se pun ouale, telemeaua sfaramata, mararul si laptele intr-un bol si se amesteca. Se adauga compozitia in bolul cu faina. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2018, 17:22
la 18.09.2018, 17:37
Super bun!
la 18.09.2018, 17:39
Cred că mi-ar plăcea o porție de pireu cu ou de prepeliță...!
la 18.09.2018, 18:32
Bun piure, bune si sanatoase ouale de prepelita!
la 18.09.2018, 18:39

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking